petek, 21 junija, 2024
HomePredstavljenoBrezplačni prevozi za starejše v Zagorju zaživeli tudi v praksi

Brezplačni prevozi za starejše v Zagorju zaživeli tudi v praksi

V občini Zagorje ob Savi je danes tudi v praksi zaživel projekt brezplačnih prevozov za starejše po zagorski dolini in do Splošne bolnišnice Trbovlje. Nosilec projekta je Zavod Sopotniki, partnerja pa RKS – Območno združenje Zagorje ob Savi, ki je sprejelo vlogo koordinacije izvajanja storitve in Občina Zagorje ob Savi, ki je za potrebe prevozov zagotovila sredstva za nakup novega in udobnega osebnega avtomobila SUZUKI SCROSS 1.4 BOOSTERJET HYBRID PREMIUM 4WD in bo krila tudi ostale stroške storitve.

Ključe avtomobila je dopoldne direktorju Zavoda Sopotniki Marku Zevniku in predsednici zagorskega Rdečega križa Metki Podpečan slovesno izročil župan Občine Zagorje ob Savi Matjaž Švagan. V kratkem nagovoru je poudaril, da je Občina Zagorje ob Savi dve desetletji starejšim občanom nudila subvencije prevozov z avtobusom na območju občine, nadgradnja v smislu mobilnosti starejših občanov pa je vsekakor projekt naročenih brezplačnih prevozov za starejše, ki se je začel izvajati danes.

Direktor Zavoda Sopotniki Marko Zevnik je izrazil zadovoljstvo, da se je že utečeno sodelovanje začelo tudi v občini Zagorje ob Savi, predvsem pa so bili, kot je poudaril, v zavodu presenečeni nad tolikšnim številom in takšno srčno pripravljenostjo prostovoljcev za sodelovanje. Na poziv prostovoljcem za opravljanje prevozov se je namreč javilo kar 30 prostovoljcev, ki so konec prejšnjega tedna opravili tudi posebno izobraževanje.

Prva uporabnica je bila danes gospa Mari Flere, ki jo je župan Matjaž Švagan odpeljal po opravkih. Ko sta se vrnila, nam je navdušeno povedala, da je bila zelo presenečena in vesela, ker je bila ravno ona prva potnica. »Danes se je na moj dom z novim avtom pripeljal župan in me odpeljal v trgovino, kjer sem kupila najnujnejše. Naslednjič bo opravkov nekaj več. Rada bi se zahvalila za to storitev, ki je v naši občini potrebna in smo je veseli vsi starejši. Zato res hvala Občini Zagorje ob Savi in županu Matjažu Švaganu ter vsem, ki ste pomagali, da smo to storitev dobili. Starejše Zagorjanke in Zagorjane pa vabim, da v čim večji meri koristijo to dragoceno pridobitev,« je povedala navdušena uporabnica.

Vse, ki potrebujejo brezplačen prevoz, vabimo, da pokličete na telefonsko številko 031 825 555 vsak delovni dan, torej od ponedeljka do petka, med 7.30 in 15. uro.

Oglas

Popularno