Priprava in prodaja prehrambnih izdelkov društev na sejmih in prireditvahčetrtek, 13. 4. 2023, ob 17.00, Izlake
Izobraževanje je namenjeno društvom, da se seznanijo z zakonskimi zahtevami in si uredijo pogoje za pripravo in prodajo prehrambnih izdelkov.Program:
17.00 – 1. del – Pravni in računovodski vidik prodaje prehrambnih izdelkov za društvaPrvi del izobraževanja je namenjen predstavnikom društev, ki skrbijo za pravne akte, blagajniško poslovanje oz. finančno poslovanje društev pri prodaji prehrambnih izdelkov. Predstavili vam bomo, kako in kaj mora imeti društvo urejeno v svojem statutu, če pripravlja in prodaja prehrambne izdelke ter druge zakonske zahteve glede izdajanja računov.Izvajalka: Tjaša Bajc, Consulta.si, Regionalni center NVO
18.00 – 2. del – Higiena in varnost živil – HACCPDrugi del izobraževanja je namenjen vsem tistim članom, ki pripravljajo in prodajajo izdelke na sejmih in prireditvah. Ne glede na to, ali gre za stalno ali občasno dejavnost, ali gre za izdelavo, ali pa samo za prodajo. Osnova so minimalni sanitarno tehnični pogoji in spremljajoča dokumentacija HACCP načrt. Vsak, ki rokuje z živili pa mora biti usposobljen za varno delo z živili, zato bodo vsi udeleženci prejeli pisno potrdilo o opravljenem izobraževanjem.Izvajalka: Petra Privšek Konjačić s.p., SAN-ING, svetovanje in inženiring
Prijave: Udeležba na izobraževanju je brezplačna za društva iz zasavske regije. Prijava na izobraževanje je obvezna do 12. 4. 2023 oz. do zapolnitve mest. Prijavite se na povezavi: www.consulta.si/prijavnica. Ker bi radi izobraževanje omogočili čim več zainteresiranim, vam bomo točno lokacijo izobraževanja sporočili po prijavi, saj jo bomo prilagodili glede na izkazan interes.