nedelja, 23 junija, 2024
HomeKronikaDan brez avtomobila v Zagorju

Dan brez avtomobila v Zagorju

Današnji dan brez avtomobila smo v Zagorju ob Savi izkoristili za promocijo trajnostne mobilnosti, katere glavni poudarek je na omejevanju osebnega motornega prometa in porabe energije ter na spodbujanju trajnostnih potovalnih načinov.

Tako smo prav danes namenu predali še eno polnilnico za električna kolesa ZaNaprej. Odslej si je mogoče električna kolesa izposojati in jih vračati ob mestni ploščadi, predvidoma še letos pa bo avtomatska polnilnica postavljena tudi v KS Rudnik – Toplice.

Ob stojnici za promocijo električnih koles ZaNaprej pri mestni ploščadi so se danes ustavljali občanke in občani, ki so dobili vse potrebne informacije za uporabo električnih koles, registracijo, izposojo in vse ostalo, kar jih je zanimalo. V sklopu aktivnosti ob Evropskem tednu mobilnosti in dnevu brez avtomobila pa so danes odklenjena tudi vsa električna kolesa ZaNaprej in brezplačno na voljo vsem, ki jih želijo preizkusiti.

Kot dober zgled se je danes peš ali s kolesom v službo in iz nje odpravil tudi dobršen del zaposlenih v občinski upravi, z električnim kolesom pa se je na poligonu, ki so ga postavili zaposleni na Zavodu za šport Zagorje, preizkusil tudi župan Matjaž Švagan. Ta je še enkrat izrazil navdušenje nad električnimi kolesi ZaNaprej in obljubil širitev mreže.

»Z dostopno ponudbo električnih koles in izgradnjo kolesarske steze, ki bo kolesarjem omogočila varno in zanesljivo vožnjo s kolesom, se bo zagotovo še več občanov odločilo, da na krajših relacijah zamenjajo avto za kolo. S tem bomo pripomogli k zmanjševanju avtomobilskih izpuhov, čistejšemu okolju, nenazadnje pa uporaba kolesa zmanjša tudi stroške goriva za avto,« je povedal župan Matjaž Švagan.

Oglas

Popularno