četrtek, 13 junija, 2024
HomePredstavljenoNadaljevanje gradnje kolesarske steze

Nadaljevanje gradnje kolesarske steze

Medtem ko so si v Zagorju občanke in občani kljub hladnejšemu vremenu tudi v zimskem času izposojali e kolesa ZaNaprej, te dni pa bodo na izposojevališčih dodali še dodatna kolesa, se tudi dela  pri gradnji kolesarske steze nadaljujejo in tečejo po načrtih.

Gradnja kolesarske steze – Odsek čez Podkraj

V Podkraju so delavci podjetja AGM Nemec za potrebe razširitve vozišča in gradnje kolesarske steze zgradili oporne zidove s kamnitimi zložbami. Zemeljska dela se nadaljujejo na 950-metrskem odseku čez Repnik. Trenutno traso kolesarske steze pripravljajo z nasipi in urejanjem propustov in drenaž ter širokimi izkopi.

Podizvajalec pri projektu gradnje kolesarske steze v Zagorju, podjetje Trgograd d. o. o. iz Litije, pa je začel z deli na odseku v naselju Medijske toplice na Izlakah, opravljena pa je tudi zakoličba trase od družbe Eti do Orehovice. 

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Gradnja kolesarske steze – Odsek čez Repnik

Predhodna novica z dne, 19.1.2022

Vizualizacija kolesarske steze

Kot smo vas že obvestili, so se na terenu začela gradbena dela pri projektu izgradnje kolesarske steze Primoža Rogliča.

Na kolesarski stezi bo v okviru del zgrajenih tudi pet novih prehodov preko potokov (nove brvi in mostovi) in pet novih prehodov preko regionalne ceste. Na spodnjem video si lahko ogledate vizualizacijo trase od Zagorja do Orehovice. 

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija Evropskega sklada za regionalni razvoj.


Predhodna novica z dne, 12.1.2022

Dan D za kolesarsko stezo Primoža Rogliča

V Zagorju je danes velik dan, saj se je začela finančno največja in ena najbolj zahtevnih investicij v zgodovini zagorske občine. Župan Občine Zagorje ob Savi Matjaž Švagan je v družbi Iva Vrtačnika, vodje občinskega oddelka za gospodarske javne službe, simbolično z gradbenim strojem zakopal v traso kolesarske steze Primoža Rogliča.

Ob tem je še enkrat poudaril, da se veseli začetka ene največjih naložb v zgodovini Občine Zagorje ob Savi, ki je finančno v večji meri podprta s sredstvi Ministrstva za infrastrukturo in Kohezijskega sklada Evropske unije. Občina bo namreč dobila okoli 5 milijonov evrov sofinancerskih sredstev, preko 2 milijona evrov pa bo zagotovila iz občinskega proračuna.

Nova kolesarska steza bo nadaljevala obstoječo kolesarsko stezo v Zagorju in bo po zaključku gradnje z obstoječo dolga kar okoli 10 kilometrov, kar bo predstavljalo najdaljšo kolesarsko stezo v tem delu Slovenije.

Na lokalni cesti Zagorje-Čolnišče bo zaradi del od petka,14. januarja 2022, dalje postavljena polovična zapora cestišča, promet bo potekal izmenično enosmerno.

Oglas

Popularno