četrtek, 13 junija, 2024
HomeHrastnikDodatna sredstva za obnovo atletske steze

Dodatna sredstva za obnovo atletske steze

V mesecu juliju smo z vami delili novico, da je Občina Hrastnik skupaj z Javnim zavodom za kulturo, šport, mladino in turizem (KRC Hrastnik) uspešno kandidirala na razpisu Fundacije za šport in pridobila nekaj manj kot 50 tisoč evrov za prenovo atletske steze. A v september smo vstopili še z dodatnimi uspešno pridobljenimi sredstvi.

Konec meseca avgusta nas je namreč razveselila še pozitivna odločba Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, ki bo za projekt prenove steze prispeval še dodatna sredstva v višini dobrih 23 tisoč evrov.

Trenutno stanje atletske steze v športnem parku na Logu namreč ne omogoča več kakovostnega izvajanja programov športne vzgoje, niti trenažnega procesa otrok in ostalih občanov, ki se ukvarjajo z atletiko oziroma rekreativno s tekom. Zaradi starosti je tudi vzdrževanje steze čedalje težje in posledično stroškovno dražje. Z ureditvijo športnega parka tako želimo omogočiti varno in kakovostno vadbo vsem generacijam na najvišji ravni.

Občina Hrastnik je tako prejšnji teden na državnem portalu javnih naročil objavila javno naročilo »Ureditev športnega parka na Logu – izgradnja atletske steze«. Rok za predložitev ponudb je 21. september 2021 do 12.00.  Ponudniki morajo ponudbe predložiti v informacijski sistem e-JN na spletnem naslovu https://ejn.gov.si.

V okviru javnega naročila se bo uredilo atletsko stezo, in sicer z ustrezno umetno maso (tartan). Za ta poseg bodo izvedena vsa potrebna gradbena dela ter dobava umetne mase. Dela bodo končana predvidoma do konca leta.

Tekst in foto: Občina Hrastnik

Oglas

Popularno