petek, 14 junija, 2024
HomeKronikaDrevo za vsakega novorojenčka

Drevo za vsakega novorojenčka

Občina Zagorje ob Savi bo staršem vseh novorojenčkov, ki so rojeni od 1. januarja letos dalje, poleg finančnega nadomestila in simboličnega darila, poklonila tudi sadno drevo, ki ga bodo lahko zasadili v spomin na otrokovo rojstvo. Starši bodo dobili bon, s katerim bodo drevo lahko prevzeli v EkoDrevesnici Ocepek, Žvarulje 12, Izlake, tel. št. (031) 454 092.

S tem se Občina Zagorje ob Savi tudi aktivno priključuje vseslovenski akciji Čebelarske zveze Slovenije Ozelenimo površine z medovitimi rastlinami. »Naša skupna želja je, da živimo v čisti in neokrnjeni naravi, obdani z zelenimi površinami,« je ob tem povedal župan Matjaž Švagan in dodal, da si Občina vseskozi prizadeva za ravnovesje v naravi, ki ga lahko dosežemo le s spoštovanjem in omogočanjem dobrih pogojev za življenje čebel in drugih opraševalcev.

Občina Zagorje ob Savi tako darilo dodaja k enkratni denarni pomoči staršem, ki imajo stalno prebivališče v zagorski dolini. Ta ob rojstvu otroka znaša 292,10 evrov, ob tem pa dobijo še brisačko in županovo čestitko. Lani so za tovrstno pomoč iz proračuna namenili 43.523 evrov, pomoč so uveljavljali starši za 149 novorojenčkov, od tega je bilo 82 dečkov in 67 deklic. Skupaj je Občina Zagorje ob Savi od leta 2005 namenila že 798.330 evrov za 2733 novorojenčkov.

Oglas

Popularno