četrtek, 13 junija, 2024
HomeKronikaE – oskrba za bolj sproščeno življenje starostnikov

E – oskrba za bolj sproščeno življenje starostnikov

Občina Zagorje ob Savi že od leta 2018 subvencionira program E – oskrbe, ki je namenjen starejšim od 70 let. Program je namenjen starostnikom, ki živijo doma, in deluje na principu povezanosti starostnika in klicnega centra.

V stanovanju uporabnika je nameščena posebna oprema, ki omogoča hitro in enostavno proženje klica na pomoč s pritiskom na gumb na obesku ali na varovani enoti, če se uporabnik poškoduje ali mu postane slabo. Klic na pomoč je povezan z medicinskim osebjem v asistenčnem centru, ki organizira pomoč in obvesti svojce.

Zahtevani pogoji za pridobitev subvencije storitve so, da starostniki, ki so starejši od 70 let, bivajo sami ali v družini, ki je zaradi službenih obveznosti odsotna, imajo težje kronične ali s starostjo povezane bolezni, ali pa so invalidi.

Program E – oskrba omogoča samostojnejše in bolj varno bivanje starejših na svojem domu in nekoliko manjšo skrb za svojce, če ti niso doma ali v bližini starostnika.

Letošnji razpis za pridobitev subvencije za E – oskrbo je že objavljen in odprt do porabe sredstev oziroma najkasneje do 30. novembra 2022, glede na porabo v prejšnjih letih pa je za subvencije rezerviranih 1.500 evrov. Občina E – oskrbo sofinancira v višini 10 evrov na mesec za enega uporabnika.

Razpisna dokumentacija je na voljo na spletni strani Občine Zagorje ob Savi na povezavi: https://www.zagorje.si/objava/586064

Oglas

Popularno