nedelja, 23 junija, 2024
HomeKronikaFestival Slovo poletju – Litija 2021

Festival Slovo poletju – Litija 2021

Festival Slovo poletju v Litiji poteka že od leta 2007, v zadnjem tednu avgusta.  V teh letih se je v mestu zvrstilo 43 kulturnih večerov,  s 54 različnimi izvajalci (skupinami ali posamezniki). Posebnost našega festivala je, da k sodelovanju povabimo domače glasbene skupine in jim tako omogočimo sodelovanje z priznanimi domačimi ali tujimi glasbenimi ustvarjalci. Tako so v teh letih nastale številne odlične glasbene točke. V lanskem letu smo prizorišče dogajanja približali ljudem ter odre postavili v stanovanjskih naseljih mesta Litija in tako bo tudi letos. 15-letnico festivala bomo obeležili s tremi koncerti,  na treh lokacijah in  s sedmini izvajalci. Koncerti bodo obogateni z odličnimi priredbami ter s spremljevalnimi instrumentalnimi skupinami.

Program:

Sreda, 25. avgust ob 20.00

Na ploščadi pred Športno dvorano Litija bo v sredo zvečer zaigral Pihalni orkester Litija z gostjo Evo Hren, kitaristko in pevko, ki je pevsko kariero pričela na področju zabavne glasbe s tercetom Katrinas. Zmagala je na slovenski popevki leta 2019, ter sodelovala v šovu Znan obraz ima svoj glas. Pihalni orkester Litija deluje od leta 1880 je eden najstarejših v Sloveniji in  nepogrešljiv na številnih dogodkih v občini in okolici. Orkester je v vseh letih delovanja dokazal, da ima v sebi veliko ustvarjalne energije in da je vredno ohranjati tradicijo godbeništva v središču Slovenije.

Četrtek, 26. avgust ob 20.00

V četrtek bodo pevke Ženske vokalne skupine Lipa gostile odlično slovensko pevko Eldo Viler. Poznamo jo po uspešnicah Ti si moja ljubezen, Nora misel, Lastovka, Zlati prah imaš v očeh… Sodelovala je na številnih festivalih (Slovenska popevka, Melodije morja in sonca, Splitski festival, Eurovizija…). Zapeli bosta tudi skupaj s hčerko Ano Dežman, operno pevko in pevko zabavne glasbe, ki sodeluje z različnimi zasedbami in orkestri ter prejema priznanja na mnogih festivalih. Ano bo del svojega program  predstavila s spremljevalno skupino. Koncert bo v Parku na Stavbah. Ženska vokalna skupina Lipa Litija uspešno nastopa po vsej Sloveniji. Najodmevnejše je zagotovo sodelovanje s Prifarskimi muzikanti. Prepevajo slovenske ljudske pesmi, umetno glasbo, izjemno uspešno so se predstavile tudi z dalmatinski napevi. Skupino vodi Erik Šmid.

Petek, 27. avgust ob 20.00

V petek ste vabljeni na igrišče na Dobravo (za Mercatorjem), kjer bodo pevci Moške vokalne skupine Lipa prepevali skupaj s skupino Lesarji, gostili pa bodo Evo Černe. Ta je svojo kariero pričela v Bitki talentov in uspešno nadaljevala na Euroviziji ter mnogih festivalih. Prepeva v muzikalih, operah, posnela pa je tudi nekaj uspešnih pesmi v pop izvedbi. Moška vokalna skupina Lipa nadaljuje dolgoletno tradicijo Pevskega društva Lipa, prepevajo na koncertih in festivalih. Njihov repertuar obsega slovenske pesmi vseh zvrsti, navdušujejo pa tudi z dalmatinskimi napevi. Skupina Lesarji je mlada domača narodno-zabavna skupina, ki si še utira pot na slovenski glasbeni sceni. Posneli so 3 avtorske pesmi, katere predstavljajo tudi skozi videospote. Slednji dosegajo zavidljivo navdušenje na spletnih medijih.

Vsi gostje z domačimi skupinami pripravljajo tudi skupne pesmi, zato se nam obetajo nepozabno lepi glasbeni večeri.

VSTOPNINE NI! 

Festival Slovo poletju občanom podarja Občina Litija.

V primeru slabega vremena bodo dogodki v Športni dvorani Litija.

Vstop na prireditveni prostor mogoč v skladu z veljavnimi epidemiološkimi pogoji.

Lepo vabljeni, da večere preživite v družbi odličnih glasbenikov!

Organizator dogodkov je Kulturni center Litija, ZKMŠ Litija.

Oglas

Popularno