četrtek, 13 junija, 2024
HomePredstavljenoJaponske češnje bodo kmalu zacvetele

Japonske češnje bodo kmalu zacvetele

Ena od turističnih atrakcij Zagorja ob Savi so cvetoče japonske češnje, ki spomladi cvetijo le nekaj dni.

Prva okrasna češnja v parku dr. Janeza Drnovška, ki je sicer bela, je že v polnem cvetu in nakazuje razkošje rožnatih cvetov ostalih japonskih češenj, ki bodo v nežni roza barvi zacvetele v prihodnjih dneh. Češnje pri Zdravstvenem domu Zagorje so stare že okoli 60 let. Sicer ni znano, kdo jih je takrat izbral, so bile pa del parka, ki ga je zasnoval Arboretum. Kmalu pa so japonske češnje postale značilnost mestnega jedra, zato smo leta 2009 nadaljevali roza zgodbo mesta ob regionalni cesti proti Sparu.

Tisti, ki se z vlakom pripeljejo v naše mesto in pot nadaljujejo peš po urejeni poti, pa bodo lahko vzdolž Kolodvorske ceste občudovali tudi čudovit nasad cvetočih narcis.

Občina Zagorje ob Savi nadaljuje cvetlično zgodbo in urejenost mesta, s čimer upravičujemo nagrade za urejenost našega mesta, med njimi tudi lansko 1. mesto med srednjimi mesti po izboru javnosti na spletnem glasovanju in 3. mesto po izboru strokovne žirije na tekmovanju Turistične zveze Slovenije Moja dežela lepa in gostoljubna.

Oglas

Popularno