petek, 21 junija, 2024
HomePredstavljenoJaponske češnje v polnem razcvetu

Japonske češnje v polnem razcvetu

Japonske češnje, katerih cvetenje smo napovedali prejšnji teden, so te dni v Zagorju ob Savi v polnem razcvetu. Lepo je opazovati številne obiskovalce vseh generacij, ki se še bolj množično kot sicer sprehajajo v drevoredu nasada ob glavni cesti proti Sparu, jih občudujejo in fotografirajo.

Cvetovi japonskih češenj so eni najpomembnejših kulturnih in nacionalnih simbolov Japonske, katerih lepota je začela proces širjenja tega drevesa v različne dele sveta – najprej v vzhodno Azijo, Indijo, Evropo in Severno Ameriko.  Priljubljenost je dosegla vrhunec v drugi svetovni vojni, kjer so japonsko češnjo uporabljali kot simbol patriotizma in japonskega ponosa.

Obstaja več kot 200 različnih sort japonske češnje, vsako drevo pa lahko cveti le teden dni.

V Zagorju ob Savi zanje skrbimo že več kot 60 let, nasad dopolnjujemo z novimi drevesi, veseli pa nas, da je vse več dreves japonske češnje mogoče opaziti tudi na zasebnih vrtovih.

Če se še niste, imate še kakšen dan ali dva čas, da se pripeljete v naše mesto in uživate v lepoti roza cvetov ter naredite nepozabne fotografije. Nekaj vam jih ponujamo tudi v naši fotogaleriji, ki je objavljena na spletni strani Občine Zagorje ob Savi.

Oglas

Popularno