petek, 14 junija, 2024
HomePredstavljenoKarate: Haberlova na Premier ligi na Portugalskem in 10 osvojenih medalj na...

Karate: Haberlova na Premier ligi na Portugalskem in 10 osvojenih medalj na 1. pokalni tekmi Karate Zveze Slovenije

Od petka do nedelje je v Matosinhosu, ki meji na veliko bolj znani Porto, potekala Premier liga Svetovne karate zveze, kjer se je pomerilo 350 članov in članic iz 58 držav sveta. Med štirimi slovenskimi reprezentanti je bila tudi naša Urša Haberl, ki je nastopila v kategoriji do 50 kilogramov.

Urša Haberl

Na Portugalskem se je tekmovalo po novem konceptu, kjer so bili tekmovalci razdeljeni v osem skupin. Borili so se vsak z vsakim, zmagovalec se je uvrstil med 8 najboljših, nato se je pa nadaljevalo po sistemu na izpadanje. Urša je bila v skupini z domačinko Matos in Turkinjo, vodilno na svetovni lestvici, Ozcelik Arapoglu. Urša je prvo premagala Portugalko 4:1. Nato je Turkinja premagala Portugalko 1:0. O uvrstitvi med 8 najboljših je odločal dvoboj med Uršo in Turkinjo, prvo karateistko sveta v kategoriji do 50 kilogramov. Urša je borbo začela brezkompromisno in brez strahospoštovanja, napadi so se vrstili iz obeh strani. Turkinji je v drugi polovici borbe uspelo doseči točko, Urša je poizkušala borbo obrniti v svojo korist, v enem izmed napadov je selektor Matija Matijevič zahteval “Video review”, ki pa žal ni bil uspešen. V zadnjih sekundah je Turkinji uspelo še prestrezanje z nogo in tako je bilo borbe konec in rezultat 4:0. Urša je ponovno dokazala, da ji je brez večjih težav uspel prehod v člansko kategorijo in da je tudi tukaj enakovredna najboljšim, tako da že z veseljem pričakujemo majsko evropsko prvenstvo v Turčiji.

V nedeljo, 24. aprila, je Karate Zveza Slovenije, v sodelovanju s tehničnim organizatorjem Karate klubom Črnomlje, organizirala letošnjo 1. Pokalno tekmo za vse starostne kategorije. Za Karate klub Trbovlje so v Črnomlju nastopili Eva Kolander, Vita Audič, Nik Mrgole, Enej Drnovšek, Daniel Haralovič, Lan Vozel, Jure Krajnc, Mark Robek, Aljaž Hvala, Denis Šehič, Kenan Isakovič ter Marko in Uroš Markuljevič. Vodila sta jih trenerja Miha Kovačič in Blaž Hribovšek.

Naši tekmovalci niso razočarali, saj je 13 tekmovalcem uspelo osvojili kar 10 medalj, od tega 2 zlati, 5 srebrnih in 3 bronaste. Zelo lepo presenečenje je pripravil Lan Vozel, ki je svoj krstni nastop pri kadetih okronal z zlato medaljo, in sicer v kategoriji do 57 kilogramov. Za drugo zlato medaljo je poskrbel Uroš Markuljevič, ki je bil zanesljivo najboljši v kategoriji članov do 84 kilogramov. Kar pet tekmovalcev je osvojilo srebrno medaljo, in sicer Daniel Haralovič pri kadetih do 63 kilogramov, mladinki Vita Audič do 53 kilogramov in Eva Kolander do 59 kilogramov ter člana Kenan Isakovič do 67 kilogramov in Marko Markuljevič do 75 kilogramov. Trije mladinci so tekmovanje končali na tretji stopnički zmagovalnega odra, in sicer Denis Šehič in Mark Robek v kategoriji do 61 kilogramov ter Jure Krajnc do 68 kilogramov.

Ta vikend bomo z mladimi tekmovalci nastopili na 16. Mednarodnem turnirju »Pljevlja Open 2022« v Črni Gori.

REZULTATI:

ŠPORTNE BORBE:

Kadeti do 57 kg:

1. mesto: Lan VOZEL

Kadeti do 63 kg:

2. mesto: Daniel HARALOVIČ

Mladinke do 53 kg:

2. mesto: Vita AUDIČ

Mladinke do 59 kg:

2. mesto: Eva KOLANDER

Mladinci do 61 kg:

3. mesto: Denis ŠEHIČ

3. mesto: Mark ROBEK

Mladinci  do 68 kg:

3. mesto: Jure KRAJNC

Člani do 67 kg:

2. mesto: Kenan ISAKOVIČ

Člani do 75 kg:

2. mesto: Marko MARKULJEVIČ

Člani do 84 kg:

1. mesto: Uroš MARKULJEVIČ

                                                                                                               Jernej Simerl, tajnik kluba

Oglas

Popularno