petek, 21 junija, 2024
HomePredstavljenoKarate: Kenan Isakovič drugi na balkanskem prvenstvu

Karate: Kenan Isakovič drugi na balkanskem prvenstvu

Med 26. in 28. novembrom je na Reki potekalo 21. Balkansko prvenstvo za kadete, mladince in mlajše člane, kjer je nastopilo 731 tekmovalk in tekmovalcev iz 13 držav. Prvenstva se je udeležila tudi številčna, 55-članska, ekipa Karate Zveze Slovenije, saj lahko na balkanskih prvenstvih državo v posamezni kategoriji zastopajo štirje reprezentanti. Iz našega kluba so na Hrvaškem nastopili Denis Šehič, Kenan Isakovič, Marko in Uroš Markuljevič ter Domen Zidar.

Prvi dan prvenstva nas je razveselil Kenan Isakovič, ki je med 33 tekmovalci iz 12 držav v kategoriji do 68 kilogramov osvojil srebrno medaljo. Po vrsti je premagal reprezentante Hrvaške, Srbije, Turčije in Cipra. Finale se je končalo 0:0, sodniki so zmago žal prisodili Srbu Markoviću. Poleg Kenana so v petek nastopili še Uroš Markuljevič pri mladincih nad 76 kilogramov, ki je v prvem krogu premagal reprezentanta Kosova 4:1 ter nato v drugem izgubil proti reprezentantu Bosne in Hercegovine 1:1 (senshu – prvo točko dosegel nasprotnik). Marko Markuljevič je v kategoriji do 76 kilogramov izgubil proti Makedoncu 1:0 ter Domen Zidar proti reprezentantu Kosova 1:1 (senshu – prvo točko dosegel nasprotnik). Drugi dan prvenstva je nastopil Denis Šehič v kategoriji mladincev do 61 kilogramov. Po prostem prvem krogu je v drugem premagal reprezentanta Bosne in Hercegovine 2:0 ter nato v tretjem krogu izgubil z Makedoncem 1:0. Zadnji dan prvenstva je bil namenjen ekipnim nastopom, kjer so nastopili trije člani našega kluba. Kenan Isakovič in Uroš Markuljevič sta se še s tremi reprezentančnimi kolegi pomerila proti Grkom. Prvi je nastopil Uroš in izgubil 4:2, kot tretji je na tatami stopil Kenan in dosegel edino slovensko zmago  3:0. Ob koncu so bili Grki boljši 3:1. Del ekipe mlajših članov je bil Domen Zidar, ki so v prvem krogu izgubili proti reprezentantom Bosne in Hercegovine. Domen je nastopil kot prvi in izgubil 1:0. Nasprotniki so se uvrstili v finale in omogočili naši ekipi borbo za bronasto medaljo, ki pa so jo naši izgubili proti Srbom ter tako zasedli peto mesto.

Slovenija se iz tokratnega balkanskega prvenstva vrača s sedmimi medalji, za eno izmed njih je poskrbel član našega kluba, Kenan Isakovič, ki je osvojil srebrno medaljo v kategoriji mladincev do 68 kilogramov. Veseli smo Kenanove medalje in pa kontiunitete osvajanja medalj na balkanskih prvenstvih.

REZULTATI:

ŠPORTNE BORBE:

Mladinci do 68 kg:

2.mesto: Kenan ISAKOVIČ

Tekst in foto: Karate klub Trbovlje

Oglas

Popularno