četrtek, 13 junija, 2024
HomePredstavljenoKarate: Trboveljčani med najuspešnejšimi na članskem državnem prvenstvu

Karate: Trboveljčani med najuspešnejšimi na članskem državnem prvenstvu

V soboto, 26. februarja, je na Polzeli potekalo Državno prvenstvo za člane in veterane ter Državno prvenstvo v para-karateju. Karate klub Trbovlje so zastopali Anja Laharnar, Laura Božjak, Urša in Barbara Haberl, Uroš Markuljevič in Domen Zidar pri članih, Alenka Paternoster pri veterankah ter Branko Glavač pri parakarateistih. Vodila sta jih trenerja Miha Kovačič in Blaž Hribovšek.

URŠA HABERL JE POSTALA DRŽAVNA PRVAKINJA PRI ČLANICAH DO 50 KILOGRAMOV

Prvo sta nastopili Anja Laharnar in Laura Božjak v katah, kjer se njima ni uspelo uvrstiti v naslednji krog tekmovanja. V športnih borbah je članska državna prvakinja drugič postala Urša Haberl v kategoriji do 50 kilogramov. Njena sestra Barbara se je morala po treh zaporednih naslovih državne prvakinje v kategoriji do 55 kilogramov tokrat zadovoljiti s srebrno medaljo. Lepo presenečenje je pripravil Uroš Markuljevič, ki je šele pred dobrimi 10 dnevi dopolnil 18 let, saj se je že v svojem prvem članskem nastopu uvrstil v finale, kjer mu je pa pomanjkanje zbranosti preprečilo osvojiti državni naslov, tako da je na koncu zasedel drugo mesto. Domen Zidar je v kategoriji do 67 kilogramov izgubil v prvem krogu ter tokratno prvenstvo končal brez uvrstitve.

Za veselje v trboveljskih vrstah sta poskrbela še Alenka Paternoster, ki je osvojila naslov državne prvakinje v katah pri veterankah do 50 let in Branko Glavač, ki je osvojil bronasto medaljo v para-karateju.

Ob koncu državnega prvenstva smo bili edini klub, ki je osvojil medalje tako pri članih, veteranih kot parakarateistih, kar kaže na pravilno usmeritev in kvaliteto dela v Karate klubu Trbovlje.

REZULTATI:

a.) DP – člani:

Članice do 50 kg:
1. mesto: Urša HABERL

Članice do 55 kg:
2. mesto: Barbara HABERL

Člani do 84 kg:
2. mesto: Uroš MARKULJEVIČ

b.) DP – Veterani:

Veteranke kate do 50 let:
1. mesto: Alenka PATERNOSTER

c.) DP – Para-karate:

Člani kate:
3. mesto: Branko GLAVAČ

 Pripravil: Jernej Simerl, tajnik kluba

Oglas

Popularno