petek, 21 junija, 2024
HomePredstavljenoKarate –  Urša Haberl na svojem prvem svetovnem članskem prvenstvu do drugega...

Karate –  Urša Haberl na svojem prvem svetovnem članskem prvenstvu do drugega kroga

Od 16. do 21. novembra je v Dubaju v Združenih arabskih emiratih potekalo Svetovno prvenstvo za člane in članice v karateju in para-karateju. Nastopalo je 1054 tekmovalk in tekmovalcev iz 117 držav, med njim tudi pet slovenskih tekmovalcev. Mesto v reprezentanci si je s svojimi rezultati zagotovila tudi članica našega kluba Urša Haberl.

Prvo je Urša nastopila v kategoriji do 50 kilogramov, kjer se je pomerilo 53 tekmovalk iz prav toliko držav. V prvem krogu je premagala dolgoletno rivalko Hrvatico Peharjevo, evropsko in svetovno prvakinjo iz mlajših kategorij, kar z 10:0. Po točki doseženi z ročnim udarcem so v razmaku nekaj sekundah sledili trije nožni udarci v glavo in borba se je končala z maksimalno možno razliko. V drugem krogu je izgubila proti Italijanki Perfetto z rezultatom 6:1. Italijanka je tekmovanje zaključila v četrtfinalu, tako da je možnost repasaža splavala po vodi.

Tretji dan prvenstva je Urša skupaj z reprezentančnima kolegicama Tjašo Ristič in Kiti Smiljan nastopila še v športnih borbah ekipno, kjer so v prvem krogu izgubile proti Slovakinjam. Na prvi poziciji je začela Urša in izgubila z 1:0. Druga je na tatami stopila najizkušenejša Tjaša Ristič, ki je borbo končala z 0:0. Zadnja je nastopila Kiti Smiljan, ki je še nekaj sekund pred koncem borbe imela zmago v žepu in s tem uvrstitev med 32 ekip, vendar ji je trenutek nepazljivosti prinesel nožni udarec v glavo ter s tem poraz. Škoda. V Dubaju se danes nadaljuje prvenstvo v ekipnih konkurenci, jutri in v nedeljo pa borbe za medalje, kjer žal ne bo slovenskih reprezentantov. V nedeljo bo nastopila še Velenjčanka Diandra Bekčič v para-karateju.

Iz klubskega vidika smo zadovoljni z nastopom Urše, saj ji je preskok iz mlajših kategorij v člansko uspel brez večjih težav. Na svojem debitantskem svetovnem članskem prvenstvu je zabeležila tudi svojo prvo zmago in to kar z 10:0. Verjamemo, da ji bo ta zmaga dala dodaten zagon za nadaljnje delo.


Predhodna novica z dne, 17.11.2021

SVETOVNO ČLANSKO PRVENSTVO; Dubaj (ZAE), 16. do 21.11.2021

3, 2, 1 in začelo se je, 1054 tekmovalk in tekmovalcev iz 117 držav. Članico našega kluba, Uršo Haberl, jutri (sreda) čaka nastop na debitantskem svetovnem članskem prvenstvu.

Sreda, 17. november:

 – ob 14.15 uri (po našem času): Članice do 50 kg: HABERL Urša – PEHAR Jelena (Hrvaška)

Urša je tudi članica ekipe v športnih borb, kjer bodo naše reprezentantke stopile na tatami v četrtek, 18. novembra, proti Slovakinjam.

Predstavitev slovenske reprezentance in urnik nastopov:

https://www.karate-zveza.si/wp-content/uploads/2021/11/BILTEN-DUBAI-3.pdf

Statistiko, žrebne liste in » Live Activity Blog WKF« lahko spremljate na:

https://www.sportdata.org/wkf/set-online/veranstaltung_info_main.php?active_menu=calendar&vernr=483#a_eventhead

Prenos prvenstva (Youtube “World Karate Federation«):

https://www.youtube.com/c/WKFKarateWorldChamps

Srečno in uspešno Urša!


Urša Haberl v Dubaj na člansko svetovno prvenstvo

Predhodna novica z dne 12.11.2021

Od 16. do 21. novembra bo v Dubaju v Združenih arabskih emiratih potekalo Svetovno prvenstvo za člane in članice v karateju in para-karateju. V posamezni kategoriji lahko državo zastopa samo en tekmovalec, tako da se bodo med seboj pomerili res najboljši karateisti sveta. V Dubaju bo nastopilo 1054 tekmovalk in tekmovalcev iz 117 držav, med njimi bo tudi pet slovenskih tekmovalcev. Mesto v reprezentanci si je s svojimi rezultati zagotovila tudi članica našega kluba Urša Haberl v športnih borbah do 50 kilogramov, kjer bo nastopilo 53 tekmovalk iz prav toliko držav. Njena kategorija bo na sporedu v sredo, 17. novembra. Urša bo nastopila tudi v ekipnem delu športnih borb, kjer bodo naše reprezentantke stopile na tatami v četrtek, 18. novembra.

Kvalitetni treningi vlivajo slovenskim reprezentantom optimizem pred srečanjem najboljših karateistov sveta. V klubu verjamemo, da bo Urša kvalitetno zastopala slovenski in posledično tudi trboveljski karate na njenem prvem članskem svetovnem prvenstvu.

Tekst in foto: Jernej Simerl, tajnik kluba

Oglas

Popularno