petek, 14 junija, 2024
HomePredstavljenoLani smo gospodinjstva porabila več vode

Lani smo gospodinjstva porabila več vode

Zaradi epidemije koronavirusa in z njo poveznih omejitev smo se državljani lani več zadrževali doma kot sicer. To se, kot ugotavljajo na Komunali Zagorje, pozna tudi na količini porabljene vode in odloženih odpadkov.

Kot kažejo podatki Komunale Zagorje, je bilo lani zbranih 2790,8 t mešanih komunalnih odpadkov, kar je 61,1 t več kot leto prej, odloženih pa je bilo 1116,3 t, kar je 24,4 t več kot leta 2019.


Kljub številnim opozorilom na Komunali Zagorje še vedno zaznavajo nepravilno odlaganje odpadkov pri ekoloških otokih, zaradi povečane količine odloženih odpadkov je bilo lani seveda kršitev še več. Zato Javno podjetje Komunala Zagorje vse občane prosi, da upoštevajo pravila ločenega odlaganja odpadkov, saj tudi s tem pripomorejo k ohranjanju čistega okolja in narave. Še posebej pomembno je, da embalažo, kjer so bile ribe ali meso, pločevinke s pripravljeno hrano, jogurtove lončke in podobno, splaknejo in šele potem odvržejo, saj s tem preprečijo širjenje neprijetnih vonjav in morebitno privabljanje različnih živali na mesta odloženih odpadkov.
Na Komunali Zagorje pa so lani zabeležili tudi več porabljene vode v gospodinjstvih. Zagorska gospodinjstva so porabila 458.640 m3 vode, kar je bilo kar 21.915 m3 več kot leto poprej. Se je pa poraba vode zaradi zaprtja dejavnosti bistveno zmanjšala v gospodarstvu.

Oglas

Popularno