petek, 21 junija, 2024
HomePredstavljenoMeditacija z Anando, premierno na ETV

Meditacija z Anando, premierno na ETV

Anando Jyotija, je svoje živjenje posvetil meditaciji, spoznavanju skrivnosti življenja, in samopreseganju lastnih pomankljivosti , ki jih ima vsak človek.

Ananda meditira že 27 let. Meditirat se je učil v Ameriki pri znanemu Indijskemu duhovnemu učitelju, pisatelju pesniku in umetniku Sri Činmoju , ki je vso svoje življenje posvetil služenju človeštvu – napisal je vec kot 1.500 knjig, komponiral več kot 15.000 pesmi in narisal na tisoče abstraktnih slik, ki so nič drugega kot manifestacija notranje luči.

Ananda je tudi  kot najstnik šel skozi težka obdobja anksioznih tezav…paničnih napadov, socialne anksioznosti ter hudih somatskih migrenskih glavobolov.

Kljub hudim težavam in bolečinam ni nikoli obiskal zdravnika, kar ne svetuje drugim, enostavno je čutil, da so njegove težave duhovnega izvora in, da jih je na duhovni način treba tudi rešit.

Zaradi svoje zavzetosti in stremljenja so vse njegove težave izginile že po 4. do 5-ih letih meditacije. Sam pravi,  da je to eden od največih čudežev v  njegovem življenju, saj mnogi trpijo zaradi podobnih težav vso življenje in so primorani jemati tudi zdravila.

Ananda danes meditira za svoje notranje zadoščenje ter pomaga drugim pri iskanju lastnega notranjega miru.

Oddaje bodo na sporedu vsak drugi torek, prva pa bo na sporedu danes, 11.1.2022 ob 20h.

Spodaj pa oddaja iz arhiva, v kateri se je Ananda predstavil našim gledalcem:

Oglas

Popularno