petek, 21 junija, 2024
HomeKronikaMiloš Prosenc po 18 letih predal delo novemu predsedniku

Miloš Prosenc po 18 letih predal delo novemu predsedniku

Po 18 letih nadvse uspešnega vodenja Združenja borcev za vrednote NOB Zagorje ob Savi se je na včerajšnji volilni skupščini združenja Miloš Prosenc poslovil z mesta predsednika omenjene organizacije. Članice in člani združenja so soglasno izvolili novega predsednika Romana Škrabarja,  podpredsednika bosta v prihodnjem mandatnem obdobju Iztok Ule in Hinko Palčič.

Roman Škrabar

Na seji, kjer so se prisotni strinjali, da je Miloš Prosenc v skoraj dveh desetletjih vodenja Združenja borcev za vrednote NOB Zagorje ob Savi opravil neprecenljivo delo in se mu zanj večkrat tudi zahvalili, so ga soglasno potrdili za častnega predsednika združenja. Dosedanji predsednik je obljubil, da bo združenju po svojih močeh še vedno pomagal. V imenu članov združenja so mu med drugim poklonili sliko akademskega slikarja Milana Razborška z naslovom Napad na zagorsko orožniško postajo. V spomin na ta dogodek, ki se je zgodil leta 1941, v noči z 8. na 9. avgust, Občina Zagorje ob Savi praznuje svoj občinski praznik.

Zbrane so med drugim nagovorili župan Občine Zagorje ob Savi Matjaž Švagan, poslanec v DZ Rudi Medved ter številni gostje iz drugih društev zagorske občine in tudi predstavniki društev iz sosednjih občin.

Seje se je udeležil tudi Alojz Odlazek, eden od še živečih članov zagorskega združenja, ki se je kot 10-letni deček priključil partizanom Revirske čete.

Sicer pa zagorsko Združenje borcev za vrednote NOB trenutno šteje 717 članic in članov. Na skupščini so med drugim sprejeli tudi program dela za letošnje leto, ki predvideva številne aktivnosti. Ena prvih bo proslava ob 27. aprilu, dnevu boja proti okupatorju, ki bo na predvečer praznika, 26. aprila, ob 19. uri v Kulturnem centru Delavski dom Zagorje.

Za uvodni kulturni program sta na skupščini delegatk in delegatov s pesmijo poskrbela vokalist Rihard Majcen in harmonikar Jernej Pikel.

Oglas

Popularno