ponedeljek, 24 junija, 2024
HomeKronikaIzbran izvajalec del v KC Delavski dom Zagorje

Izbran izvajalec del v KC Delavski dom Zagorje

Občina Zagorje ob Savi je na podlagi javnega naročila za obnovo odrske tehnike v Kulturnem centru Delavski dom Zagorje izbrala podjetje MAORI, odrska in scenska tehnika, d. o. o.  Z izbranim izvajalcem bo sklenila pogodbo o delih, vrednih 715.525,73 evrov z vključenim DDV. Naložbo bo v višini 469.197,20 evrov sofinanciralo Ministrstvo za kulturo, saj je bila Občina Zagorje ob Savi uspešna na razpisu za sofinanciranje vlaganj v občinsko javno kulturno infrastrukturo.

Dela se bodo predvidoma začela že julija letos, zaključena pa morajo biti do oktobra.

Kot smo že poročali, je obnova odrske tehnike nujno potrebna, saj je dotrajana in zastarela. Projekt obnove predvideva popolno prenovo odrske tehnike z upoštevanjem zahtevanih standardov in  ustreznih rešitev za varno in funkcionalno obratovanje odrske mehanike v prihodnje.  V sklopu del bodo med drugim obnovili tudi odrsko galerijo in mostove, portalno odprtino, elektromotorne scenske in lučne vlake.

S posodobitvijo odrske opreme bodo ustvarjeni pogoji za kakovostna gostovanja tako domačih ustvarjalcev kot tudi drugih gledališč, ki bodo imeli na voljo najmodernejšo odrsko tehniko za svoje scenske in lučne potrebe, predvsem in v prvi vrsti pa bo gostovanje na odru varno za vse udeležence.

V času del v gledališki dvorani KC Delavski dom Zagorje ne bo predstav in kino predstav.

—————————————

Predhodna novica z dne, 21.5.2021

Ministrstvo za kulturo bo sofinanciralo obnovo odra v zagorskem hramu kulture

Občina Zagorje ob Savi je bila uspešna na pozivu Ministrstva za kulturo za sofinanciranje vlaganj v občinsko javno kulturno infrastrukturo. Za naložbo v obnovo odrske tehnike v Kulturnem centru Zagorje je namreč ministrstvo občini za leto 2021 odobrilo sofinanciranje v višini 80 odstotkov upravičenih stroškov za naložbo, vredno 620.000 evrov (brez DDV). Preostanek sredstev bosta zagotovila Občina Zagorje ob Savi in KC Delavski dom Zagorje

Na osnovi prejete odločbe ministrstva je občina na portalu javnih naročil že objavila razpis za izbor izvajalca del. Načrtovano je, da se bo obnova odrske tehnike v zagorskem kulturnem domu začela že v poletnih mesecih.

Obnova odrske tehnike je nujno potrebna, saj je dotrajana in zastarela. Projekt obnove predvideva popolno prenovo odrske tehnike z upoštevanjem zahtevanih standardov in  ustreznih rešitev za varno in funkcionalno obratovanje odrske mehanike v prihodnje.  V sklopu del bodo med drugim obnovili tudi odrsko galerijo in mostove, portalno odprtino, elektromotorne scenske in lučne vlake.

S posodobitvijo odrske opreme bodo ustvarjeni pogoji za kakovostna gostovanja tako domačih ustvarjalcev kot tudi drugih gledališč, ki bodo imeli na voljo najmodernejšo odrsko tehniko za svoje scenske in lučne potrebe, predvsem in v prvi vrsti pa bo gostovanje na odru varno za vse udeležence.

Oglas

Popularno