nedelja, 23 junija, 2024
HomeKronikaMladi nadobudneži tekmujejo v znanju prve pomoči

Mladi nadobudneži tekmujejo v znanju prve pomoči

Danes v organizaciji Rdečega križa Slovenije – Območnega združenja Trbovlje poteka lokalno preverjanje znanja osnovnošolskih ekip prve pomoči, na katerem sodelujejo učenci OŠ Trbovlje in OŠ Tončke Čeč.

Prav lepo je bilo videti toliko navdušenih obrazov, ki že komaj čakajo, da pokažejo svoje znanje. Mladim nadobudnežem sta ob začetku tekmovanja županja Trbovelj Jasna Gabrič in sekretarka RKS – Območnega združenja Trbovlje Mateja Leskovšek namenili nekaj spodbudnih besed.

V vsaki šoli pod mentorstvom srčnih učiteljev v okviru krožkov delujeta po dve ekipi, ki se danes preizkušata v preverjanju teoretičnega znanja in prakse. Učenci, ki bodo pokazali največ znanja, se bodo uvrstili naprej na regijsko tekmovanje.

Zavedamo se pomembnosti obvladovanja prve pomoči, ki lahko v ključnih trenutkih rešuje življenja. Ko se človek bori za življenje, je znanje nudenja prve pomoči bistvenega pomena. In učenje o tem se lahko začne že pri najmlajših. Že pravilen klic na 112, ko se morda na tla zgrudi babica, je lahko odločilen. Z namenom, da bi znanje prve pomoči imeli možnost pridobiti že osnovnošolci, je Občina Trbovlje konec minulega leta vsem trboveljskim osnovnim šolam izročila komplete lutk, na katerih se lahko otroci v praksi učijo nudenja prve pomoči v sklopu krožkov, ki jih šole izvajajo.

Oglas

Popularno