nedelja, 23 junija, 2024
HomePredstavljenoNa dan brez avtomobila tudi brezplačna izposoja električnih koles v Zagorju

Na dan brez avtomobila tudi brezplačna izposoja električnih koles v Zagorju

Občina Zagorje ob Savi se bo z Zavodom za šport Zagorje pridružila aktivnostim ob Evropskem tednu mobilnosti in dnevu brez avtomobila. Evropski teden mobilnosti tradicionalno poteka vsako leto med 16. in 22. septembrom, tradicionalno pa se 22. septembra zaključi z dnevom brez avtomobila.

Občina Zagorje ob Savi zato apelira na vse občane, da se v službo in po opravkih, če je le mogoče, odpravite peš, z javnim prevozom ali s kolesom. Natanko eno leto mineva, odkar smo namenu predali nova električna kolesa ZaNaprej, ki si jih lahko občani izposodite, in postavili avtomatske polnilnice na železniški postaji v Zagorju, v parku dr. Janeza Drnovška, v Evroparku ter v Kisovcu in na Izlakah.

Za dodatno spodbudo uporabe električnih koles ZaNaprej pa si boste na dan brez avtomobila, v četrtek, 22. septembra, ves dan lahko brezplačno izposojali kolesa na vseh izposojevalnicah koles v občini Zagorje ob Savi.

V enem letu od vzpostavitve sistema izposoje električnih koles smo dosegli zelo dobre rezultate, saj smo v letošnjem letu zabeležili že skoraj 2800 izposoj, v sistem pa se je registriralo okoli 570 občanov.

V četrtek, 22. septembra, pa bomo v Zagorju dodali še eno mesto, kjer si boste lahko izposodili kolesa, in sicer ob mestni ploščadi. Med 12. in 16. uro bodo prisotni predstavniki Nomaga, ki v Zagorju skrbi za sistem izposoje koles, ki bodo pomagali pri registraciji koles, poskrbljeno pa bo tudi za spremljevalni program.

Sicer pa Nomago v tednu mobilnosti, torej med 16. in 22. septembrom, še dodatno omogoča 30 minut brezplačne vožnje, kar je mogoče aktivirati s promocijsko kodo ZAGORJE. Podrobnosti o aktivaciji kode so opisane na spletni povezavi https://www.nomago.si/teden-mobilnosti, lahko pa se oglasite v četrtek na mestni ploščadi, kjer vam bodo pomagali pri aktivaciji kode.

Vsem, ki se nam boste pridružili in sodelovali z nami, bomo podelili tudi lepe nagrade. Vabljeni torej v četrtek, 22. septembra 2022, med 12. in 16. uro na zagorsko ploščad.

Oglas

Popularno