četrtek, 13 junija, 2024
HomePredstavljenoNova igrala v Evroparku

Nova igrala v Evroparku

Občina Zagorje ob Savi se je lotila 1. faze urejanja Evroparka na zgornjem uravnanem platoju, kjer so trenutno že delno urejene površine za igro otrok. Postavljeni so ladja Argonavtek, fitnes na prostem ter street work out igrišče. V prihodnje bo urejeno še otroško igrišče s privlačnimi igrali in napravami, ki bodo hkrati spodbujali igro otrok in krepili njihove motorične sposobnosti.

Kot največje in najbolj vizualno privlačno igralo bo nameščeno vrvno plezalo s štirimi vrhovi, vrvnim mostom, toboganom in osrednjo membrano, ki s svojo velikostjo zagotavlja 180 igralnih mest različnim starostnim skupinam otrok (predvidoma nad starostjo 5 let). Mreže omogočajo plezanje, tobogan dričanje, viseči most prehajanje in vadbo spretnostnih veščin.

Obiskovalci se bodo lahko zabavali na gugalnicah, ki hkrati omogočajo guganje otrok in staršev, igralih za raztegovanje, ki so priljubljena predvsem pri dekletih, načrtovani so še previsni vrtiljak, vrtiljak in velika gugalnica, ki omogoča guganje v vse smeri, dodatno pa bo urejena še proga za tek. Približno 200 m dolga proga se širi in oži ter hkrati poteka preko večjih in manjših hribin. Omogočala bo tekmovanja med otroki in ogrevanje rekreativcev ter spodbujala različne gibalne sposobnosti.

Ob igrišču se bo mogoče tudi družiti in počivati v senci dreves, na zanimivih sedalnih elementih v obliki skal ali na postavljenih klasičnih klopeh in ležalnikih.

Na novo bo urejeno tudi območje fitnesa na prostem, ki bo z izbrano opremo namenjeno nekoliko starejšim uporabnikom. V sklopu fitnesa na prostem bosta postavljeni dve kolesi »sport bike«.

V sklopu naložbe bo prenovljeno tudi osrednje stopnišče do zgornjega platoja Evroparka.

Dela se začenjajo danes, zaključena bodo predvidoma do konca septembra. Občina Zagorje ob Savi ob tem obvešča, da bo uporaba rekreacijskih površin na zgornjem platoju Evroparka v času del omejena, zato prosi za razumevanje in predvsem previdnost pri gibanju na omenjenem področju.

Vrednost igral znaša 156.892 evrov (brez DDV).

Oglas

Popularno