petek, 21 junija, 2024
HomeKronikaNove kolesarske površine v Trbovljah

Nove kolesarske površine v Trbovljah

Z več kot 6.400 metri kolesarskih površin povezujemo dolino in temu dodajamo tri nove nadstrešnice za kolesa

Z veseljem sporočamo, da je podpisana pogodba za izgradnjo novih kolesarskih poti po mestu. Izvajalec bo z deli pričel v začetku januarja in zaključil jeseni. S projektom umestitve novih kolesarski površin, ki bodo povezale sever in jug doline, bo vzpostavljena kolesarska povezava po Trbovljah v skupni dolžini več kot 6.400 metrov.

V projekt vstopamo z več kot 1,7 milijona nepovratnih sredstev, ki smo jih pridobili iz Evropskega sklada za regionalni razvoj za operacijo »Izvedba kolesarskih površin v Trbovljah« in državnega proračuna. Občinski proračun bo pokril zgolj četrtino sredstev, potrebnih za izvedbo celotnega projekta. To želimo še posebej izpostaviti, saj Občina Trbovlje iz proračuna sama ne bi mogla izvesti finančno tako zahtevnega projekta. Gre za namenska sredstva, jih ni mogoče porabiti za druge stvari (npr. investicije v ceste), ampak samo za namene kolesarskih poti. Umestitev kolesarskih infrastruktur po mestih spodbuja nizkoogljične strategije urbanih območij in temu se, kot pomembno gospodarsko in upravno središče, pridružujejo tudi Trbovlje. Obstoječim nadstrešnicam za kolesa bomo dodali tudi tri nove.

Novo zgrajena oziroma urejena kolesarska povezava bo pomenila navezavo na že zgrajeno infrastrukturo in povezala celotno dolino. Potekala bo od železniške postaje na jugu do Gabrskega na severu in omogočala dnevno migracijo občanov na poti v službo in po vsakodnevnih opravkih.

Tekst in foto: Občina Trbovlje

Oglas

Popularno