nedelja, 23 junija, 2024
HomePredstavljenoNovo vozilo za odvoz odpadkov

Novo vozilo za odvoz odpadkov

Javno podjetje Komunala Zagorje d. o. o. je pred nedavnim kupilo novo smetarsko vozilo, ki je namenjeno predvsem odvozu mešanih komunalnih odpadkov ter mešane odpadne embalaže na območju okoliških krajevnih skupnosti in odvozu mešane komunalne embalaže in papirne embalaže na območju Zagorja, Kisovca in Izlak.

Gre za smetarsko vozilo za komunalne odpadke z nadgradnjo 12,9 m3, ki je prilagojena tudi za pobiranje bioloških odpadkov. Mehanizem za praznjenje posod za komunalne odpadke  ima prostornino od 80 do 1100 litrov, upravljanje nadgradnje pa je mogoče tudi preko terminala v kabini vozila in krmilnih pultov na strani zadnjih vrat.

Vozilo je Komunala Zagorje naročila že pred enim letom in kot najugodnejšega ponudnika na podlagi javnega naročila izbrala podjetje JUST KOM d. o. o. iz Ljubljane, ki bi moralo vozilo dostaviti do konca lanskega leta, a se je rok za dobavo zaradi epidemije koronavirusa in pomanjkanja materialov podaljšal.

Vrednost novega smetarskega vozila skupaj z DDV znaša 197.640 evrov. Komunala Zagorje bo za plačilo najela 140.000 evrov kredita za dobo odplačevanja treh let, s čimer so se na nedavni seji strinjali tudi svetniki in svetnice OS Zagorje, razliko pa bo plačala iz sredstev amortizacije podjetja.

Novo smetarsko vozilo je nadomestilo 11 let staro smetarsko vozilo, ki ga je Komunala Zagorje prodala.

Oglas

Popularno