četrtek, 13 junija, 2024
HomeTrbovljeObčina Trbovlje že skoraj 20 let podeljuje občinske štipendije

Občina Trbovlje že skoraj 20 let podeljuje občinske štipendije

Prihodnje leto bo minevalo že 20. leto, odkar Občina Trbovlje študentom podeljuje občinske štipendije. Veseli nas, da lahko to študentom omogočimo tudi letos in da je pestrost študijskih programov študentov, ki prejemajo občinsko štipendijo res velika. V veliko veselje nam je tudi, da prav ti študenti dosegajo tudi zelo visoka povprečja ocen, za kar bi jih želeli iskreno pohvaliti.

Javni razpis za dodelitev občinskih štipendij za leto 2021/22 razpisuje sedem enoletnih štipendij od tega je ena za osebo s posebnimi potrebami. Štipendije so namenjene rednim študentom na dodiplomskih študijskih programih z javno veljavnostjo  – programi 1. bolonjske stopnje in enoviti magistrski študijski programi.

Pri točkovanju vlog za občinske štipendije pa prejmejo skladno z objavljenim seznamom poklicev pomembnih za občino Trbovlje, dodatnih 5 točk kandidati ki se izobražujejo za naslednje poklice: strokovnjaki s področja gradbeništva, arhitekture, ekonomije in prava ter za zdravnike splošne medicine in specialiste – na ta način želi občina te študijske programe še dodatno spodbuditi.

Rok za oddajo vlog je 8. oktober 2021.

Več informacij o prijavi najdete na: https://www.trbovlje.si/objava/554134 .

Oglas

Popularno