četrtek, 13 junija, 2024
HomePredstavljenoObisk ministra Zdravka Počivalška v Zagorju

Obisk ministra Zdravka Počivalška v Zagorju

V Zagorju ob Savi se je danes na povabilo župana Matjaža Švagana na uradnem obisku mudil minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek s sodelavci. V dopoldanskem delu si je ogledal podjetja Eti Elektroelement, Kumplast in Skitti, nato pa je odšel na gradbišče Ekonomsko poslovne cone Selo, kjer Občina Zagorje ob Savi ureja gospodarsko javno infrastrukturo na območju bodoče cone, ki bo mikro, malim in srednje velikim podjetjem omogočala ustrezne pogoje za delo. Gre za prvi potrjen projekt v regiji, ki bo sofinanciran v okviru Dogovora za razvoj Zasavske razvojne regije in je eden ključnih projektov Občine Zagorje ob Savi v okviru operativnega programa za izvajanje EU kohezijske politike v obdobju 2014-2020. Celotna naložba je ocenjena na 989 tisoč evrov in je upravičena do sofinanciranja v višini 811 tisoč evrov.

Ob tem je minister med drugim povedal, da z optimizmom gleda v prihodnost vseh treh podjetij, ki si jih je ogledal. »Gre za podjetja, ki imajo dobre poslovne in investicijske načrte, verjamem, da je to v okolju, kjer skupaj stopijo podjetniki, prebivalci in župan, garancija za uspeh. Danes smo v družbi ljudi, ki vedo, kaj hočejo, gledajo naprej in verjamem, da so rezultati, ki jih bodo dosegli, hitro dosegljivi,« pravi Počivalšek.

V popoldanskem delu obiska sta se minister Zdravko Počivalšek in župan Občine Zagorje ob Savi Matjaž Švagan s sodelavci srečala še z novim lastnikom Medijskih toplic Marjanom Krajncem, ki je predstavil razvojno vizijo kupljenega objekta in letalskim podjetnikom Blažem Berdnikom, ki namerava v novi Ekonomsko poslovni coni v Zagorju odpreti edini simulatorski center za urjenje pilotov letal Airbus 320 v tem delu Evrope. Župan pa je ministru predstavil tudi načrtovano gradnjo nove pametne tovarne v Kisovcu, ki bo zaposlovala od 40 do 50 visoko izobraženih ljudi.

Minister je ideje podprl in obljubil, da bo ministrstvo ponudilo pomoč pri vseh inovativnih projektih, ki bodo odpirali delovna mesta in Slovenijo postavljali na svetovni gospodarski zemljevid.

Oglas

Popularno