četrtek, 13 junija, 2024
HomeMoravčeOdgovor moravškega župana na navedbe Mladine

Odgovor moravškega župana na navedbe Mladine

V nadaljevanju objavljamo pojasnilo župana dr. Milana Balažica na navedbe v članku objavljenem v reviji Mladina :

POJASNILO O IZPLAČILU DODATKA ZA NEVARNOST IN POSEBNE OBREMENITVE V ČASU EPIDEMIJE

Glede na objavo članka v reviji »Mladina« želim pojasniti, da je bil 11 delavcem na Občini Moravče v času epidemije izplačano od 32 do 736 evrov dodatka za nevarnost in posebne obremenitve na mesec.

Čeprav so v času epidemije v skladu z navodili NIJZ in Vlade RS v nujnih primerih uradne ure potekale v obliki osebnih obiskov v upravni stavbi občine Moravče na podlagi predhodne najave, to ne pomeni, da občinski delavci niso bili izpostavljeni morebitnim okužbam na delovnem mestu. Večina delovnih mest na manjših občinah je povezanih s terenskim delom: tu so, denimo, vzdrževalna dela na cestah, vodovodih, kanalizaciji, tu je ugotavljanje dejanskega stanja prosilcev za socialno in druge pomoči, tu je terensko reševanje vlog in pritožb občank in občanov itn. Zaposleni so nudili tudi vso potrebno terensko, organizacijsko in administrativno pomoč civilni zaščiti. Zakaj torej moravška tarča? 

Vsa izplačila občinskim delavcem so bila izvedena v skladu z zakonom in kolektivno pogodbo. Župan in direktor občinske uprave si nisva izplačala nobenega izplačila za epidemijo. Ob vsem, kar sicer zagovarja uredništvo revije »Mladina« glede delavskih pravic in krivic je zelo nenavadno, da se znajde na strani proti delavcem. Morda pa to niti ni tako čudno, če pogledamo vso zadevo v neki drugi perspektivi. »Mladina« je – ob običajno polnih ustih ekološkega diskurza – v spoprijemu župana in občanov Občine Moravče proti okoljskemu kriminalu s svojimi članki vedno podprla interese umazanega kapitala. Uredništvo in novinarji (začenši z gospodom Mekino), ki so proti delavcem in proti čistemu okolju, pa so zadnji, ki bi mi lahko pridigali o morali.

OBČINA MORAVČE
dr. Milan Balažic
Ž U P A N

Oglas

Popularno