petek, 14 junija, 2024
HomePredstavljenoOŠ Toneta Okrogarja so se uresničile sanje

OŠ Toneta Okrogarja so se uresničile sanje

Pri Osnovni šoli Toneta Okrogarja v Zagorju so včeraj s simpatično slovesnostjo, ki so jo pripravili zaposleni in učenke in učenci šole, tudi uradno predali namenu prenovljeno telovadnico, igrišče in igrala.

Staro telovadnico so izvajalci del (Občina Zagorje ob Savi je za gradbena dela sklenila pogodbo s podjetjem Gradnik d. o. o. iz Trzina) v celoti prenovili, tako ovoj stavbe s streho, kot tudi vse notranje prostore, vključno z elektro in strojno instalacijo. Podjetje Elan inventa d. o. o. iz Begunj na Gorenjskem je dobavilo novo, moderno športno opremo, ki omogoča izvajanje celotnega športnega programa osnovne šole in boljše pogoje tudi drugim športno rekreativnim aktivnostim, ki se v telovadnici izvajajo v obdobju, ko ni šolskega pouka. V fazi izvedbe projekta je bila sprejeta odločitev o prenovi okolice telovadnice  in o postavitvi novih otroških igral, ki jih je sofinancirala Zavarovalnica Triglav.

Župan Občine Zagorje ob Savi Matjaž Švagan je na slovesnosti med drugim poudaril, da je bila telovadnica res nujno potrebna in se hkrati opravičil, da se prenova ni zgodila že veliko prej, a sofinancerskih sredstev s strani države v preteklosti žal ni bilo. Zato je toliko bolj srečen, da lahko obljubi, da je prenova športnega objekta zgolj prvi korak, saj bo Občina Zagorje ob Savi pristopila tudi k izdelavi načrtov za celovito prenovo Okrogarjeve šole in gradnjo prizidka.

Ravnateljica Nataša Grošelj je med drugim povedala: »Ker smo sanjali, ker smo verjeli v svoje sanje, ker smo vztrajali pri svojih sanjah, ko so mnogi že obupali, smo tudi dočakali. Dan, ko vam lahko izrečem toplo dobrodošlico na otvoritvi prenovljene telovadnice in otroškega igrišča.« Ob tem se je zahvalila vsem, ki so kakorkoli pomagali pri tem, da so se sanje otrok in zaposlenih naposled uresničile.

Nataša Grošelj in Matjaž Švagan sta prenovljen objekt namenu predala simbolično. Pred telovadnico so jima namreč postavili športne ovire, ki so simbolizirale vse ovire in prepreke, ki sta jih morala skupaj premagati, da je telovadnica danes prenovljena, sodobna in predvsem v veselje vsem uporabnikom.

Osnovna šola Toneta Okrogarja je pred telovadnico postavila tudi fotografsko razstavo, na kateri je mogoče videti, kako je potekala obnova od začetka do konca. Zunanje površine so dostopne tudi drugim občanom in ne samo uporabnikom šole. Celotna vrednost projekta je znašala 939.524,80 evrov. Naložbo sta sofinancirali Republika Slovenija in Evropska unija iz Kohezijskega sklada v višini 163.737,90 evrov. Ostala sredstva je v okviru lastnih sredstev zagotovila Občina Zagorje ob Savi.

Tekst in foto: Občina Zagorje

Oglas

Popularno