četrtek, 13 junija, 2024
HomeHrastnikOtroška igrišča v Hrastniku se bodo naslednji teden urejala

Otroška igrišča v Hrastniku se bodo naslednji teden urejala

V športnem parku na Logu smo v lanskem letu odprli moderno in unikatno osrednje otroško igrišče. Igrišče se vseskozi dopolnjuje z novimi igrali in urbano opremo, ureja pa se tudi okolica, saj je želja, da celotni športni park postane skupen prostor druženja, igranja in rekreiranja za vse Hrastničanke in Hrastničane. Del postopne nove podobe parka je tudi prenova stadiona z novo tartansko atletsko stezo.

Želimo si, da bi to postal osrednji prostor, kjer bi se srečevali starši, otroci skupaj igrali, rekreativci trenirali … Da bi prostor resnično zaživel.

V sklopu prenove športnega parka in izgradnje novega igrišča je bila načrtovana tudi prestavitev otroškega igrišča Log (za cerkvijo) na druge lokacije, kar se bo zgodilo v naslednjem tednu. Igrišče Log je locirano med dvema večjima stanovanjskima blokoma, katerih stanovalci se že več let obračajo na nas s prošnjo, da bi igrišču našli boljšo lokacijo. Lokacijo, kjer vsakodnevni hrup na igrišču ne bi motil nikogar. To smo našli v športnem parku na Logu in z veseljem lahko rečemo, da smo tako poskrbeli za zadovoljstvo vseh – stanovalcev in malčkov. V parku bodo ostale klopi in knjižnica na prostem (Knjigobežnice), s čimer se bo oblikoval prijeten in zelen kotiček za branje in delavnice na prostem.

Del igral z igrišča na Logu se bo prestavilo na igrišče na Dolu, v Čeče in Frtico. Na slednjih dveh se bo zagotovilo tudi nekaj novih igral, saj je bil ta predlog izglasovan s strani krajank in krajanov v sklopu participativnega proračuna.

V okviru participativnega proračuna je bil izglasovan tudi predlog postavitve otroškega igrišča na Novem logu, kjer smo zanj v tem času že pripravili prostor. Nekaj igral bo tako prestavljeno tudi na to igrišče. Ker v tem predelu Hrastnika igrišča za otroke ni bilo, bo to zagotovo zelo dobra pridobitev za naše najmlajše.

Zaradi del in postavitev igral bodo vsa omenjena igrišča v prihodnjem tednu (od 9. do 13. maja) delno zaprta. Pri igrišču v Frtici in na Novem logu pa bo zaradi lažjega dostopa pri selitvi igral v ponedeljek, 9. maja, zaprtih tudi nekaj parkirni prostorov.

Vljudno tudi prosimo, da v tem času otroci novo umeščenih igral ne uporabljajo, saj se morajo temelji ustrezno posušiti.

Vam in vašim malčkom želimo še naprej veliko ur varne in razigrane igre.

Oglas

Popularno