ponedeljek, 17 junija, 2024
HomeHrastnikOtvoritev prenovljene tartanske atletske steze

Otvoritev prenovljene tartanske atletske steze

Hrastnik, 13. 5. 2022 – Občina Hrastnik je skupaj z Javnim zavodom za kulturo, šport, mladino in turizem (KRC Hrastnik) v lanskem letu uspešno kandidirala na razpisu Fundacije za šport ter Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport in skupno pridobila nekaj več kot 70 tisoč evrov za prenovo atletske steze. Dela so se pričela v lanskem letu, uradno pa so stadion v uporabo predali danes. Prenovljena atletska steza se ponaša s tartansko podlago, s čimer je bila izpolnjena dolgoletna želja hrastniških športnikov.

Občina Hrastnik je v lanskem letu pričela s postopno prenovo športnega parka na Logu. Prvi del prenove zajema težko pričakovano ureditev atletske steze in ostalih atletskih površin na stadionu, saj je bila obstoječa peščena steza dotrajana in potrebna temeljite obnove.

 »Obstoječe stanje atletske steze ni več omogočalo kakovostnega izvajanja programov športne vzgoje, niti trenažnega procesa otrok in ostalih občanov, ki se ukvarjajo z atletiko oziroma rekreativno s tekom. Zaradi starosti je tudi vzdrževanje steze bilo vse težje in posledično dražje. Z ureditvijo športnega parka smo želeli omogočiti varno in kakovostno vadbo vsem generacijam na najvišji ravni. Gre za ena največjih investicij v športno infrastrukturo v zadnjih 20 letih v občini Hrastnik,« razloge za vstop v investicijo opiše župan Marko Funkl.

Dela so se pričela v novembru 2021 in so potekala v skladu z zastavljenim izvedbenim načrtom. »Na osnovi projektne dokumentacije se je uredila geodetska izmera, izkop celotne obstoječe steze, odvodnjavanje ter položitev notranjih kanalet in zunanjih robnikov ter vgradilo tampon v primerni zbitosti z dobro vodopropustnostjo in postavilo jamo za skok v daljino. Sledila je vgradnja drenažnega asfalta v dveh slojih in vgradnja sintetične podlage – tartana,« potek del opiše Miha Mirt, direktor KRC Hrastnik, ki z objektom tudi upravlja. Izbrani izvajalec del je bilo podjetje Flora Sport, d. o. o., prenovljeni stadion bo uporabnikom na voljo vse dni v tednu med 6. in 21. uro.

Vrednost prenove znaša 330 tisoč evrov, 49 tisoč evrov je primaknila Fundacija za šport, dobrih 23 tisoč evrov Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, preostala sredstva so zagotovljena v občinskem proračunu.

Poleg atletske steze je Občina Hrastnik v lanskem letu že uredila tudi osrednje otroško igrišče, naslednji korak v procesu širše prenove športnega parka pa bo postavitev učilnice na prostem.

Stadion bo v uporabo uradno predan danes popoldan v okviru otvoritve, kjer bodo trak prerezali župan Marko Funkl, častni občan občine Hrastnik Edvard Vecko, gorski tekač Miran Cvet in triatlonec Denis Šketako. Tekom celega dneva na stadionu sicer poteka tudi že 11. Zasavski humanitarni tek, na katerem se zbira sredstva za Društvo onkoloških bolnikov Slovenije (za skupino za samopomoč bolnikom z rakom v Zasavju). Dogodek organizirajo Društvo prijateljev mladine Trbovlje ter tekača Igor Gošte in Sabina Karaman. Za dober namen je skupaj s hrastniškimi tekači in tekačicami tekel tudi hrastniški župan.

Oglas

Popularno