četrtek, 13 junija, 2024
HomePredstavljenoParkiranje na območju Sallauminesa

Parkiranje na območju Sallauminesa

Problem s pomanjkanjem parkirišč v okolici Sallauminesa je star že desetletja, kar je Občina Trbovlje pred leti že skušala urediti. V ta namen je bil pripravljen tudi idejni projekt manjše parkirne hiše na območju makadamskega parkirišča. Zataknilo se je pri pridobivanju soglasij etažnih lastnikov, ki niso dovolili prehoda na to območje preko njihove parcele. Ker dogovor nikakor ni bil možen, smo idejo o izgradnji parkirne hiše na tem prostoru opustili.

Nekateri okoliški prebivalci so zato svoje vozilo parkirali ob parku pred občino,  vendar pa to območje ni bil nikoli kategorizirano kot javno parkirišče, oziroma parkirišče nasploh. Prav tako ni bilo primerno oziroma je bilo celo nevarno, da se je pločnik ob regionalni cesti in avtobusni postaji uporabljal kot uvoz do tega območja.

Omenjeno zemljišče je sedaj v zasebni lasti in namenjeno stanovalcem novega bloka, ki imajo do njega dostop z druge strani objekta. Vseeno pa je prav, da se na tem območju zagotovi vsaj nekaj novih parkirišč za okoliške prebivalce, ki so prej parkirali ob parku pred občino. Ker ima Občina Trbovlje na parkirišču pred novim stanovanjskim blokom (levo od uvoza iz regionalne ceste, nasproti Tarlača) v lasti 14 parkirišč, od tega tudi enega, ki je namenjen invalidom, bodo ta parkirišča od sedaj na voljo občanom in jih lahko brezplačno koristijo.

Na občino se občani obračajo tudi z vprašanji v zvezi z možnostjo nakupa parkirnih mest v garažni hiši na Obrtniški cesti. Za informacije o tem se lahko občani obrnejo na investitorja, torej podjetje Rudis.

Oglas

Popularno