četrtek, 13 junija, 2024
HomePredstavljenoPo več kot štiridesetih letih se obeta prva širitev trboveljske knjižnice

Po več kot štiridesetih letih se obeta prva širitev trboveljske knjižnice

V februar, mesec kulture, vstopamo s pomembnim doprinosom, ki bo prispeval k razvoju kulture našega mesta in bo namenjen vsem generacijam. Občina je kupila prostore nekdanje trgovine Borovo, ki bodo omogočali PRVO ŠIRITEV Knjižnice Toneta Seliškarja Trbovlje, sicer zgrajene pred več kot štiridesetimi leti.

Zavedamo se, da trenutni prostori knjižnice ne ustrezajo sodobnim smernicam, ki so bistveno drugačne, kot pred desetletji. Knjižnice že dolgo niso več samo tradicionalne izposojevalnice knjižničnega gradiva, ampak so informacijska in neformalna izobraževalna središča ter socialna stičišča. Sodobne knjižice morajo biti uporabnikom prijazne in predstavljati prostor za pridobivanje znanja, druženje in preživljanje prostega časa.

Vse to smo imeli v mislih, ko smo naredili prvi korak in odkupili prostore, ki nam bodo omogočili razširitev knjižnice in  s tem pridobitev prepotrebnih prostorov, v katere bomo lahko umestili nove vsebine. V pripravi je projekt širitve knjižnice, vzporedno pa potekajo dogovori z vodstvom knjižnice. Vse z mislijo na to, da bi naša knjižnica postala uporabnikom in zaposlenim prijazna knjižnica, v kateri bi potekalo še več kulturnih in družbenih dogodkov in, ki bi povezovala in združevala vse generacije.

Oglas

Popularno