nedelja, 23 junija, 2024
HomePredstavljenoPojasnilo v zvezi s kolesarsko potjo na Izlakah

Pojasnilo v zvezi s kolesarsko potjo na Izlakah

V zvezi z gradnjo kolesarske poti Zagorje-Orehovica se v javnosti, sploh v predvolilnem času, pojavlja veliko zlonamernih informacij. Med drugim, da zaradi kolesarske poti ne bo mogoče hoditi peš za Domom starejših občanov Polde Eberl Jamski na Izlakah in proti stanovanjskim blokom.


Zato je Občina Zagorje ob Savi stanovalcem na Izlakah poslala uradno sporočilo, s katerim zanika manipulacije z javnostjo in uradno pojasnjuje:
»Ob gradnji kolesarske poti Zagorje–Orehovica se v javnosti pojavlja veliko neresničnih informacij. Ena izmed teh je, da po izgradnji kolesarske poti ne bo več mogoče hoditi peš za Domom starejših občanov Polde Eberl – Jamski in do bližnjega večstanovanjskega objekta, kar je laž. Tudi ko bo kolesarska steza zgrajena in kategorizirana za te namene, bo mogoče uporabiti te površine za pešce in pod določenimi pogoji za servisne dostope, intervencijo itn., kot to določajo veljavni predpisi. Za primer souporabe kolesarja in pešca je navedeno, da to lahko koristi pešec, če v neposredni bližini ne potekajo ločene površine za pešca. Tak primer je tudi potek kolesarske poti od priključka proti Gladežu, po desnem bregu potoka Orehovica, do odcepa prek nove brvi do parkirišča pri KS Izlake in naprej v smeri proti družbi Eti, do stičišča kolesarske poti s hodnikom za pešce nasproti objekta Spin.
Seveda pa vas že zdaj prosimo, da kolesarsko pot, ko bo zgrajena, kolesarji in pešci uporabljate ob upoštevanju lastne varnosti in varnosti drugih udeležencev v prometu. Za vsa vprašanja, ki jih imate v povezavi z gradnjo kolesarske poti, nas lahko pokličete tudi na sedež Občine Zagorje ob Savi – 03 56 55 727 ali pišete na elektronski naslov: pr@zagorje.si

Oglas

Popularno