četrtek, 13 junija, 2024
HomeHrastnikPoklon Rudolfu Maistru

Poklon Rudolfu Maistru

Ob državnem prazniku, dnevu Rudolfa Maistra 23. novembra, smo se predstavniki Društva generala Maistra iz Zasavja, poklonili spominu generala Maistra. V Hrastniku smo položili venec pred lani odkrito spominsko ploščo generalu Maistru in njegovim borcem za severno mejo z območja Zasavja. Ob tej priložnosti  smo položili venec tudi v Zagorju ob Savi pred spomenikom veteranom 1. svetovne vojne.

Domoljubi v Društvu generala Maistra za Zasavje cenimo generala Rudolfa Maistra kot odličnega generala, ki svoje borce ni polariziral ampak podpiral neustrašnost, pogum in pripadnost narodu.

Velika dejanja v preteklosti, v kateri ima eno ključnih vlog Rudolf Maister, da se danes na znatno večjem ozemlju naše domovine govori in piše slovenska beseda, pa nas med  drugimi zavezujejo, da smo skrbni tudi v prihodnosti, da se povezujemo in ne razdvajamo. In da tudi poskrbimo, da spomini na te dogodke ne zbledijo, ampak prenašajo iz generacije v generacijo.

Radigoj Perger                                                                                                                                                                       Predsednik DGMZ

Foto: arhiv DGMZ

Oglas

Popularno