petek, 21 junija, 2024
HomeKronikaPredaja vozila PGD Šentlambert

Predaja vozila PGD Šentlambert

Občina Zagorje ob Savi v sodelovanju s prostovoljnimi gasilskimi društvi obnavlja vozni park gasilcev, saj želi, da imajo ti najboljše pogoje za posredovanje v različnih nesrečah in dogodkih, kjer potrebujejo njihovo pomoč. Tako so se pred dnevi novega vozila razveselili članice in člani PGD Šentlambert.

Župan Občine Zagorje ob Savi Matjaž Švagan jim je na slovesnosti izročil ključe kombiniranega vozila Mercedez-benz Sprinter z nadgradnjo in opremo, ki omogoča gašenje požarov.

Kot je povedal predsednik PGD Šentlambert Luka Mars, vozilo z nadgradnjo premore zmogljiv V 6 motor z delovno prostornino 2987ccm, 190 KM in kar 440 Nm navora, 6 stopenjski ročni menjalnik ter štirikolesni pogon. Avto je opremljen z opremo za gašenje gozdnih požarov, kar vključuje maske, naprtnjače, D cevi in armature, vrvno tehniko za osnovno reševanje in tehnično posredovanje, vključno s tremi plezalnimi pasovi, tremi zavorami in 100 m vrvi, motorno brizgalno z vso pripadajočo opremo za gašenje požarov, motorno žago in višinski obrezovalnik, osvetlitev okolice vozila in delovnih površin ter elektro agregat.

Vozilo v vrednosti 121.000 evrov bo v 70 odst. financirala Občina Zagorje ob Savi, 30 odst. pa bo prispevalo Prostovoljno gasilsko društvo Šentlambert.

Oglas

Popularno