nedelja, 23 junija, 2024
HomePredstavljenoPrenova semaforiziranega križišča za večjo varnost v prometu

Prenova semaforiziranega križišča za večjo varnost v prometu

Občina Trbovlje se trudi zagotavljati varno cestno-prometno infrastrukturo in tudi prometno varnost. Ravno s tem namenom veliko sredstev vlagajo v obnove cestnih odsekov, varne šolske poti in ureditve križišč oziroma krožišč.

V letošnjem letu bo Občina, ravno z namenom zagotovitve prometne varnosti, zamenjala vse semaforje na petkrakem križišču Kamnikar, med regionalno cesto in Kešetovem ter ulico Dom in vrt oziroma Pod gozdom. Semaforji na tem križišču so namreč stari že več kot 20 let ter posledično v zadnjem času nevarni, saj ni bilo mogoče več zagotavljati rezervnih delov. Prenova semaforizirane križišča pa je vredna predvidoma 28.000 evrov.

Tako se bodo zamenjali vsi semaforji na križišču, ki bodo opremljeni z LED tehnologijo, zaradi česar bodo tudi nižji stroški vzdrževanja. Poleg tega pa bodo novi semaforji slovenskega proizvajalca, z najsodobnejšimi funkcijami. Semaforji bodo opremljeni z videodetekcijskimi kamerami, ki bodo zaznale vozila, hkrati pa bodo za prehod čez glavno cesto nameščene tipke za slepe in z najavo pešca.

Sodobna tehnologija pa bo omogočala tudi povezavo s centrom, kamor bo pošiljala vse napake in izpade, o katerih bo potem vzdrževalec obveščen direktno iz centra.

Oglas

Popularno