četrtek, 13 junija, 2024
HomePredstavljenoPrenovljen Športni park Proletarec

Prenovljen Športni park Proletarec

Vreme nam je bilo toliko naklonjeno, da smo v Zagorju ob Savi sinoči vendarle namenu predali nov Športni park Proletarec, v katerem bodo odslej lahko uživali in se rekreirali najmlajši, košarkarji in nogometaši. V sklopu naložbe sta Občina Zagorje ob Savi in Zavod za šport Zagorje obnovila igrišče za mali nogomet in uredila dve novi košarkarski igrišči ter površine, namenjene igri predšolskih otrok.

Zbrane sta nagovorila župan Občine Zagorje ob Savi Matjaž Švagan in direktorica Zavoda za šport Zagorje Samantha Lovše, oba pa sta izrazila navdušenje nad lepo urejenimi površinami, ki bodo služile vsem generacijam in predvsem mladim omogočale, da se bodo namesto za računalniki in z mobilnimi telefoni lahko družili v športnem parku, ki sedaj ponuja res odlične pogoje za športne igre in aktivno preživljanje prostega časa. S simpatično točko so se predstavili tudi najmlajši iz Vrtca Zagorje.

Posebej nam je bilo v čast, da se je odprtja udeležila Lea Bartelme, mlada košarkarica, ki je kot kapetanka slovenske košarkarske reprezentance do 18 let in kot najboljša igralka na zaključni tekmi, svojo ekipo popeljala do naslova evropskih prvakinj v kategoriji U18. Ob tej priložnosti smo ji skupaj lahko čestitali za ta izjemen dosežek, župan pa ji je izročil šopek in unikatno darilo, nakit Marjete Hribar iz kolekcije Kuolmi.

Župan Matjaž Švagan in košarkarica Lea Bartelme sta na svojstven in simboličen način, z metanjem trojk na koš, Športni park Proletarec predala namenu, nato pa se je prireditev zaradi razmočenega terena in s tem varnosti nastopajočih prestavila v bližnjo Športno dvorano Zagorje, kjer smo z navdušenjem spremljali spektakularni nastop akrobatske skupine Dunking devils, ki nas ni pustil ravnodušnih. Na koncu ni manjkala niti torta v obliki novih športnih površin.

Oglas

Popularno