četrtek, 13 junija, 2024
HomeHrastnikPriložnost za sodelovanje v Lokalni energetski skupnosti Hrastnik

Priložnost za sodelovanje v Lokalni energetski skupnosti Hrastnik

Spoštovani prebivalci Hrastnika, podjetja, industrijski partnerji in javni zavodi! Vabimo vas, da se pridružite in aktivno sodelujete pri vzpostavitvi Lokalne energetske skupnosti Hrastnik (LES Hrastnik). Lokalna energetska skupnost (LES) je inovativni koncept, ki omogoča najučinkovitejši sistem lokalne proizvodnje in porabe električne energije ter spodbuja uporabo obnovljivih virov energije (OVE) in učinkovite rabe energije (URE).

Kaj točno je Lokalna energetska skupnost (LES)? 

Člani lokalne energetske skupnosti bodo imeli priložnost med seboj izmenjavati energijo na način, ki bo članom in celotni skupnosti prinašal ekonomske in razvojne koristi. Članom skupnosti bodo v okviru sodelovanja na voljo priložnosti za sofinanciranje investicij v različne tehnologije, kot so hranilniki energije, vodikovi sistemi, fotovoltaika in druge, za kar bodo na voljo razvojna sredstva na prihajajočih razpisih.

LES je družbeno-ekonomska skupnost s skupnimi vrednotami in cilji, ki združuje lokalne prebivalce, podjetja in organizacije z namenom razvoja in uporabe trajnostnih energetskih rešitev. 

Če se izrazimo zelo tehnično, je lokalna energetska skupnost vertikalno vgnezdeni podsistem v sistemu oskrbe z energijo

Kako bomo to dosegli?

V sodelovanju različnih organizacij, kot so Regionalna razvojna agencija Zasavje, Občina Hrastnik,  Elektro Ljubljana PE Trbovlje, Kompetenčni center za sodobne tehnologije vodenja, RENN solutions in drugi, bomo razvili koncept LES Hrastnik, ki bo, ko bo dozorel, prijavljen na razpis, kjer pričakujemo pridobitev sredstev za njegovo realizacijo.

Pridružite se nam in soustvarjajte prihodnost!

Vabimo vse zainteresirane, da se pridružite tej priložnosti za kreiranje zelene, trajnostne in energetsko učinkovite skupnosti v Hrastniku. S sodelovanjem lahko razvijemo in implementiramo rešitve, ki bodo koristile celotni skupnosti in pripomogle k boljšemu, čistejšemu okolju za vse.

Kontaktirajte nas za več informacij in se pridružite razvoju Lokalne energetske skupnosti Hrastnik!

Kontakt:
Kristijan Adamlje

Regionalna razvojna agencija Zasavje,

Oddelek za pravični prehod in projekte

Oglas

Popularno