ponedeljek, 17 junija, 2024
HomeKronikaKonec tedna vrhunec dogajanja v Zagorju

Konec tedna vrhunec dogajanja v Zagorju

Konec minulega tedna je bilo v Zagorju ob Savi znova polno obiskovalcev iz bližnje in daljne okolice. Za nami je namreč osrednje dogajanje ob občinskem prazniku, ki ga bomo uradno obeležili v torek, 9. avgusta.

V petek je na tradicionalni Noči pred nočjo več tisoč obiskovalcev uživalo v nastopih legendarnega Magnifica in vse bolj priljubljene skupine Joker out, ogrevala pa jih je domača skupina Ar’n’Bi.

Sobota je bila večji del športno obarvana. Tako je že zjutraj na pot po zagorski dolini krenilo 29 pohodnikov, ki so se v organizaciji Športnega društva Izlake udeležili tradicionalnega pohoda, 107 kolesarjev pa se je v organizaciji Kolesarskega kluba Zagorska dolina s kolesi povzpelo na Zasavsko Sveto goro. Na cilju jih je pričakal župan Matjaž Švagan s predstavniki organizatorjev, ki so najboljšim podelili odličja. Rezultati vzpona so na povezavi https://koloklub.si/wp-content/uploads/Rezultati/Rezultati2022.pdf.

Popoldne je bilo tudi tokrat živahno na tržnici Pod uro, kjer je bil cilj tekaških tekmovanj v sklopu tradicionalnega teka po zagorski dolini. Prireditev je bila letos že 17. Tekači so startali na Polšini pod Trojanami, potekali pa so še cici tek, otroška teka na 500 in 1000 metrov ter tek invalidov. Tekaško prireditev, ki se je je udeležilo kar 599 tekačev, so tudi letos, v sodelovanju z Občino Zagorje ob Savi, pripravili člani Športnega društva Izlake in Zavoda za šport Zagorje. Najboljšim so odličja podelili predstavniki organizatorjev na čelu z županom Matjažem Švaganom, prireditve pa se je med drugimi udeležil tudi prvi podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez Janez Sodržnik.

Večer se je nadaljeval na dveh prizoriščih. Na odru pri mestni tržnici je mlade in stare pozno v noč zabavala skupina Čuki, na glavnem odru v središču mesta pa je nekaj tisoč obiskovalcev na Zagorski noči rajalo z Miranom Rudanom in Jeleno Rozgo ter Aktualovo Galamo.

Ves dan je bilo na mestni ploščadi poskrbljeno tudi za otroke, za katere je program v sodelovanju z Občino Zagorje ob Savi pripravilo Društvo prijateljev mladine Zagorje.

»Neizmerno sem srečen, da so naše prireditve tako odlično uspele. Še enkrat hvala vsem organizatorjem dogodkov, ki so obiskovalcem po dveh letih koronskega zatišja spet pripravili vrhunske dogodke, ki so skozi leta postali zaščitni znak Zagorja ob Savi in pravi turistični produkt. Hvala vsem obiskovalkam in obiskovalcem prireditev, res sem vesel, da so občanke in občani te dogodke vzeli za svoje in nanje radi pridejo. Ponosen sem tudi, da kljub res veliki množici ni bilo niti enega neprijetnega dogodka, ki bi lahko vrgel slabo luč na naše prireditve. Zato lahko rečem le, da je bilo spet nepozabno,« je bil po prireditvah zadovoljen župan Občine Zagorje ob Savi Matjaž Švagan.

Od četrtka do nedelje so se z nami družili tudi predstavniki pobratenih občin in društev iz Aleksinca, Omiša in Subotice, ki so se udeležili prireditev in se domov vrnili polni lepih vtisov o naši občini.


Predhodna novica z dne, 2.8.2022

Približuje se najbolj živahen in zabaven konec tedna v Zagorju, ko bo mesto rajalo na Noči pred nočjo in Zagorski noči.

Občina Zagorje ob Savi ima že vse pripravljeno za vikend dogajanje. Prizorišče v središču mesta bodo v petek, 5. avgusta, najprej ogrevali domači Ar’n’Bi band, za njimi bo množico zabaval legendarni Magnifico, zaključili pa bodo vse bolj priljubljeni Joker out.

Sobotno dogajanje se bo začelo že ob 9. uri zjutraj s startom kolesarskega vzpona na Zasavsko Sveto goro in 17. pohodom po zagorski dolini, športno popoldne se bo nadaljevalo s 17. tekom po zagorski dolini, vročino pa bodo omilili korneti, ki jih bo Občina Zagorje ob Savi podarila obiskovalcem.

Poskrbljeno bo tudi za najmlajše. Na mestni ploščadi v Zagorju bo od 9.30 do 20.30 postavljeno napihljivo igralo, med 17.30 in 20.30 pa bodo otrokom, ki bodo to želeli, poslikali obraze. Ob 10.30 bo na ogled otroška predstava Gledališča KU-KUC z naslovom Pikina velika pustolovščina, med 18. in 20.30 pa bo na ploščadi potekala cirkuška delavnica za otroke, modeliranje balonov v izvedbi Teatra Cizamo in Magic Avgustina.

Na sobotni Zagorski noči nas bodo letos zabavali Miran Rudan z bandom in Jelena Rozga, ogrevala pa nas bo Aktualova Galama. Na tržnici v Zagorju bodo zvečer igrali Čuki, saj so morali Modrijani zaradi bolezni v ansamblu nastop odpovedati.

Pridite v Zagorje ob Savi, v mesto, kjer ta konec tedna ne bomo spali.


Predhodna novica z dne, 21.7.2022

Program prireditev ob občinskem prazniku Občine Zagorje ob Savi

Zagorska gospodinjstva so v nabiralnike dobila zloženko z vabilom na številne prireditve v sklopu praznovanja občinskega praznika, ki ga zagorska dolina sicer obeležuje 9. avgusta.

V zloženki je župan Matjaž Švagan med drugim zapisal, da se po dveh letih v mesto in občino vračata tista živahnost in energija, ki sta na prireditvene prostore in v hrame kulture, športa in zabave privabljali množice razigranih obiskovalcev, željnih sprostitve in zabave.

»Ob tem mi dovolite, da vam iskreno čestitam ob našem občinskem prazniku, ki ga obeležujemo 9. avgusta. Ker pa se 20. novembra zaključuje moj županski mandat, se vam, spoštovane občanke in spoštovani občani, zahvaljujem za zaupanje, tvorno sodelovanje in podporo. Upam, da sem bil dober župan, ki je izpolnil vaša pričakovanja,« je med drugim zapisal župan in povabil na prireditve.

V Zagorje se vračata tudi Noč pred nočjo in Zagorska noč, ki bosta 5. in 6. avgusta zagotovo privabili več tisoč obiskovalcev ne le iz Zasavja, ampak tudi iz drugih krajev. V petek, 5. avgusta, bodo zbrane od 21. ure dalje zabavali domača zasedba Ar’n’Bi ter Magnifico in Joker out, na sobotni Zagorski noči pa Miran Rudan z bandom in Jelena Rozga, na tržnici v Zagorju pa bodo od 20. ure dalje igrali Modrijani.

Ne bodo manjkale niti tradicionalne prireditve, kot so 17. Tek po zagorski dolini, kolesarski vzpon na Zasavsko Sveto goro, proslava ob 81. obletnici ustanovitve Revirske partizanske čete na Čemšeniški planini in ostale. Osrednja slovesnost ob občinskem prazniku s podelitvijo najvišjih občinskih priznanj pa bo v četrtek, 4. avgusta, ob 19. uri v Kulturni dvorani Delavskega doma Zagorje. Letos bodo podelili dve zlati plaketi, ki ju bosta dobila Alojz Slavko Jelševar in Marjan Kovač, in dve srebrni plaketi, ki bosta šli v roke Ani Praznik in Društvu prijateljev mladine Zagorje.

Na slovesnost vabijo vse občanke in občane, vstop je prost, zbrani pa bodo lahko prisluhnili tudi glasbeni zasedbi Maraaya.

Več prireditev pa najdete v zloženki.

Oglas

Popularno