ponedeljek, 17 junija, 2024
HomeHrastnikProjekt obrtno-industrijske cone že spreminja podobo Hrastnika

Projekt obrtno-industrijske cone že spreminja podobo Hrastnika

Hrastnik, 16. avgust 2022 – V mesecu juniju se je poslovila steklarska kolonija, v teh dneh pa se rušijo še stavbe nasproti kemične tovarne. Zadnji bo padel objekt, v katerem se nahaja industrijska trgovina. S tem se odpira prostor za nove gospodarske dejavnosti, ki naj bi pomembno vplivale na razvoj Hrastnika.


Evropski projekt, vreden 4,5 milijona evrov, je vse bližje realizaciji. Izvajalci del so se najprej lotili rušitev ob glavni cesti, da bo zapora glavne ceste najkrajši možen čas, promet pa oviran le nekaj dni. Za zadnjo rušitev je potrebna še izpraznitev trgovine.

Medtem pa gospodarska cona pridobiva svojo prvo pilotno steno, plato, kjer bosta po končanju del dejavnosti širili družbi Steklarna Hrastnik in TKI Hrastnik. Izvajalec AGM Nemec zagotavlja, da dela potekajo po planu in zaenkrat ne prihaja do zamud. Tako kot ostali se soočajo s težavami pri pridobivanju materialov, ki pa jih še dosledno obvladujejo.

Operacija Obrtno industrijska cona Steklarna – TKI Hrastnik bo novim dejavnostim omogočila kar 1,24 hektarja uporabnih površin, izboljšali se bodo pogoji za delovanje podjetij (obstoječih in novih) in njihovo poslovno okolje, z operacijo bodo odprte poti do izboljšanja urejenosti  delovnega okolja, obenem pa naj bi se povečalo tudi število novih delovnih mest.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Vrednost celotne operacije je 4.522.112,68 evrov, od tega Evropska unija in Republika Slovenija sofinancirata 3.300.000,00, preostanek Občina Hrastnik iz proračuna.

Namen projekta je infrastrukturna ureditev ekonomsko-poslovne infrastrukture regionalnega pomena, to je Obrtno industrijske cone Steklarna – TKI Hrastnik, s tem pa zagotoviti pogoje za podjetja, ki se razvijajo in beležijo visoko rast, gradijo podjetniško skupnost in krepijo verigo vrednosti na svojem področju, hkrati pa so pomembni zaposlovalci na regionalni in državni ravni.

Oglas

Popularno