petek, 21 junija, 2024
HomePredstavljenoProjekti in vabilo Mountain bike kluba Trbovlje

Projekti in vabilo Mountain bike kluba Trbovlje

Mountainbike klub Trbovlje je v lanskem letu tudi v sodelovanju z Občino Trbovlje pričel z novim projektom, in sicer z pridobivanjem dovoljenj za gradnjo trailov, ki bodo povezani v celoto kot JAVOR Trails. Končali smo 1. fazo projekta na pobočjih 1131 m visokega Javorja, ki vključuje kar 5 trailov: ELICA (flow trail), JAVOR, POSEKA, GARAŽA in JELOVICA.

Traile v sklopu ostalih izjemnih poti nad Trbovljami povezujemo skupaj v celoto TRBOWLE TRAILS. Ime, ki pomeni sopomenko za PRAVO GORSKO KOLESARJENJE!

MOUNTAINBIKE KLUB TRBOVLJE – ime s tradicijo

Z gradnjo namenskih poti Trbovelj ne postavljamo na svetovni gorsko kolesarski zemljevidov, saj tam Trbovlje že so! MTB Trbovlje je namreč klub z bogato zgodovino, saj klub deluje že 21. leto, v tem času pa smo dosegli številne odmevne rezultate v spustu, enduru in olimpijskem krosu, kjer so člani med drugi osvojili naslove državnih prvakov, osvojili državne pokalne naslove, nastopali v reprezentanci in osvojili 6 klubskih državnih naslovov.

DOWNHILL JAVOR – že od leta 1999

Organizirali smo številne pokalne tekme, državna prvenstva in mednarodne UCI dirke, ker smo gostili številne športnike širom sveta … od Anglije do Nove Zelandije. Tekmovalna trasa pod Javorjem pa je z zlatimi črkami zapisana v zgodovino slovenskega spusta.

ORGANIZACIJA SVETOVNEGA POKALA V SPUSTU (Mercedes Benz UCI MTB World Cup Lošinj 2018)

Z projektom urejanja poti na otoku Lošinju (Hrvaška), kamor so člani kluba pogosto zahajali na zimske priprave, smo pričeli leta 2011. Lokalna in predvsem Turistična skupnost Mali Lošinj, sta kmalu spoznali dodano vrednost, ki jo tovrstna infrastruktura prinaša k turizmu, kar je pripeljalo k izvedbi projekta Mercedes Benz UCI Mountainbike World Cup Lošinj. Kar predstavlja največji projekt katerega koli kluba iz Zasavja do sedaj. Prenos v živo si je preko platforme RED BULL Media House ogledalo več miljonov ljudi, unikatno dirko, ki jo primerjajo z Formulo 1 v Monaku, pa 10.000 gledalcev. Za izvedbo smo prejeli številne pohvale in priznanja tako športnikov kot lokalnih skupnosti Lošinj in Trbovlje.

Veste kaj je  JAVOR TRAILS? Prvi trail center v Zasavju! THIS.IS.MOUNTAINBIKING.JAVOR TRAILS

Pobočje pod Javorjem, ki je z 1131 m tretji vrh Zasavja ima teren, idealen za gorsko kolesarjenje. Gozdovi z blagim naklonom se nahajajo v neposredni bližini Trbovelj in Zagorja ob Savi, na povprečni nadmorski višini 1.000m. Traile bi lahko opisali z več pridevniki, a najbolje da jih preizkusite sami.

Naše mnenje? Povzemajo bistvo gorskega kolesarjenja.

Gorsko kolesarjenje je izredno atraktiven in zanimiv šport, njegova množičnost pa je trenutno v velikem porastu. Urejenih gorsko kolesarskih poti v našem okolju še ni, zato čutimo dolžnost do naše in mlajše generacije, da to področje uredimo.

TURIZEM V ZASAVJU?

SEVEDA! Gorsko kolesarske poti so namenjene kolesarjem, ki bi radi kolesarili po urejenih poteh, ločenih od pešpoti, cest. Poti lahko štejemo med trajnostni razvoj, s tem širimo turistično ponudbo v občini in vabimo v naše okolje športno aktivne turiste. Kar je cilj pri spodbujanju turizma v našem mestu in regiji.

Za pomoč pri izdelavi in urejanju poti se zahvaljujemo OBČINI TRBOVLJE.

Ob vsem zapisanim zato ni odveč vabilo, da se nam pridružite na otvoritvi Trbowle trailov, in sicer v nedeljo 13. junija 2021, z začetkom ob 10. uri na vrhu Svete Planine, tik pod pobočjem Javorja. Edinstvena izkušnja, ki vas bo skupaj s prečudovito naravo pustila povsem brez besed.

Oglas

Popularno