petek, 21 junija, 2024
HomeZagorje ob SaviPrvi šolski dan v Zagorju

Prvi šolski dan v Zagorju

Danes se je novo šolsko leto začelo tudi za šolarje in dijake v zagorskih šolah. V osnovne šole v občini Zagorje je vstopilo 1584 učenk in učencev, od tega 153 prvošolk in prvošolcev.

Te je tradicionalno pozdravil tudi župan Občine Zagorje ob Savi Matjaž Švagan. Na prvi šolski dan vsako leto obišče drugo šolo, letos se je pridružil učenkam in učencem v Osnovni šoli Toneta Okrogarja, kamor je vstopilo 54 prvošolk in prvošolcev. V tej šoli je tokratni začetek še posebej radosten, saj se tako zaposleni kot šolarji veselijo nove naložbe, povsem prenovljene šolske telovadnice in okolice. Uradno odprtje bo sicer sledilo 10. septembra 2021, šolarji pa jo bodo pri pouku športne vzgoje preizkusili že te dni. Ostale zagorske osnovne šole bo župan obiskal v prihodnjih dneh.

Občina Zagorje ob Savi je tudi letos vsem prvošolcem poklonila šolske nahrbtnike, bon za 15 evrov, ki ga bodo lahko unovčili v Mladinski knjigi, slikanico Flance tete Johance, ki jo je izdalo Društvo za zdravilne rastline Zasavje. Seveda pa so tudi tokrat dobili pismo župana, v katerem je med drugim zapisal: »Dragi prvošolke in prvošolčki, vse dobro vam želim na vaši prvi poti v šolo. Da bi bile tudi še drugi in tretji dan vaše poti v šolo nabite z veselimi pričakovanji, da bi nemir veselega pričakovanja ohranjali še tedne, mesece in leta. In da bi bili v učilnicah in zunaj njih uspešni pri nabiranju znanja, poguma in vztrajnosti, kar vam bo omogočilo doseganje tudi najvišjih ciljev.«

Tekst in foto: Občina Zagorje ob Savi

Oglas

Popularno