petek, 14 junija, 2024
HomeKronikaROTARY KLUB ZAGORJE KUM »DEVETO DRUŽENJE OTROK V TABORU MOJCA, ...

ROTARY KLUB ZAGORJE KUM »DEVETO DRUŽENJE OTROK V TABORU MOJCA, DOLENJSKE TOPLICE 2021«

Rotary klub Zagorje Kum je letos že deveto leto zapored organiziral druženje otrok v Taboru Mojca, Dolenjske Toplice. Letos zaradi Korona razmer ni bilo učencev iz krajev naših pobratenih Rotary klubov; Brčko, Zrenjanin, Ucinj in Doboj.

Letos smo imeli dvanajst učencev osnovnih šol iz širšega Zasavja od Litije do Radeč. Zaradi Korona je bila organizacija spremenjene. Aktivno so se vključile družine udeležencev in zagotovile prevoz svojih otrok.

Najbolje samo dogajanje opiše udeleženec, ki je doživel sedem dni v Taboru Mojca. Zato je prav, da delimo z vami zapis udeleženke Eve.

Zdravo rotary klub,

V času preživetem v taboru smo sklepali nova prijateljstva in pridobivali nove spretnosti. Vsak dan smo naredili izdelek, ki nas bo spominjal na najrazličnejša doživetja. Vsi mentorji in mentorice so nam bile vedno pripravljene pomagati, pokazali pa so tudi njihovo veliko potrpežljivost. Ne glede na našo plesno  nadarjenost smo se naučili koreografije za nekaj plesov, ki smo jih na končni prireditvi tudi odplesali. Zadnji večer smo imeli v taboru tudi živo glasbo v kateri smo vsi zelo uživali in se do dobra naplesali. Sami sebi pa smo dokazali da smo vedno pripravljeni pomagati drug drugemu ne glede na to ali se poznamo 1 dan ali pa 10 let. Nad starejšimi otroci so bili seveda navdušeni tudi mlajši ki so želeli njihovo 100% pozornost. Doživetja v taboru Mojca so bila res nepozabna izkušnja in upam da bom to izkušnjo lahko ponovno doživela drugo leto, a tokrat v vlogi mentorice.

Vsem nam ste omogočili novo izkušnjo in iz nas zvabili najboljše. Želim vam vse lepo in uspešno delo še naprej. Eva Dornik

Takšno sporočilo udeleženke, ki ni edino nam daje voljo in navdih, da bomo naslednje leto organizirali jubilejni 10 Tabor Mojca  2022.

Tekst in foto: Rotary klub Zagorje Kum

Oglas

Popularno