četrtek, 13 junija, 2024
HomePredstavljenoS filmi preko spleta do stika s kinoobiskovalci

S filmi preko spleta do stika s kinoobiskovalci

Kino Trbovlje – DDT se pridružuje dvajsetim drugim kinematografom, članom Art kino mreže Slovenije (AKMS), ki bodo od 8. marca preko svoje spletne platforme omogočili ogled skrbno izbranega filmskega programa. Platformo smo pripravili v želji, da v času zaprtja kinematografov ohranimo stik s svojimi obiskovalci. K večji dostopnosti do kakovostnih filmov bo nova platforma pomembno prispevala tudi v času, ko bo obisk kina spet mogoč. Filme si bodo tako preko spleta lahko ogledali vsi, ki zaradi katerega koli razloga ne bodo mogli v kino.

Pred skoraj enim letom (4. marca 2020) je Art kino mreža Slovenije slavnostno praznovala desetletnico svojega delovanja. Člani združenja so bili upravičeno ponosni na svoje dosežke in naraščajoče število obiskovalcev, ki je svojo najvišjo rast dosegla prav v letu 2019 s 486.000 gledalci. Tudi za Kino Trbovlje – DDT je bilo to eno uspešnejših let, slabih 20.000 obiskovalcev prva dva meseca leta 2020 pa sta napovedovala še bolj uspešno leto. Devet dni kasneje so se za obiskovalce zaprli vsi kinematografi. Začelo se je leto, v katerem se je celotno avdiovizualno področje znašlo pred vrsto vprašanj in izzivov. V AKMS smo se člani še bolj povezali. Razmišljali in delili smo izkušnje s kolegi doma in po svetu, da bi se kar najbolje prilagodili in pripravili na spremenjene pogoje delovanja.

Že v času prvega zaprtja dvoran smo skušali na različne načine ohranjati stik s svojimi občinstvi in se posluževati novih poti posredovanja vsebin. Razvoj spletne platforme, ki bi filmske vsebine ponujala iz kino perspektive, je združenje AKMS načrtovalo že pred epidemijo. Posledice koronavirusa in zaprtje kinodvoran pa so člane AKMS le še utrdile v prepričanju, da je storitev, ki omogoča spletni dostop do filmov, pomembna za kinematografe in njihove obiskovalce. Z njeno pomočjo lahko kinematografi, kljub spremenjenim gledalskim navadam v času pandemije, ostanejo prva vez med gledalcem in filmom in ostajajo ponudnik kuriranih programov in spremljevalnih dejavnosti.

V času drugega zaprtja kinodvoran je bila zasnovana kar se da preprosta in varna (glede plačila in uporabe) spletna platforma za legalen ogled filmov, z enotnim kuriranim programom in cenikom. Programa ne izbira algoritem, ampak kino, ki ga gledalci poznajo in mu zaupajo. Program bo pripravljen tedensko, z enim dogodkom – predstavitev novega filma – za splošno publiko (vsak četrtek ob 19. uri) in enim dogodkom za mlada občinstva (vsako soboto ob 17. uri). Sledili bodo tudi spremljevalni dogodki in vsebine.

Začetek delovanja bo v prvem tednu otvoril film Asistentka (The Assistant) režiserke Kitty Green, ki bo na sporedu od 8. marca. Na četrtkovem dogodku bo 11. marca predstavljen film Poletje ’85 (Été 85) režiserja Françoisa Ozona, v soboto 13. marca pa bodo sledili filmi za mlada občinstva Rocca spreminja svet, Kolonija: mularija in Loti in izgubljeni zmaji.

Spletna platforma je kinu komplementarna storitev, ki jo člani AKMS in s tem Kino Trbovlje omogoča v tesnem partnerstvu z distributerji oziroma ponudniki vsebin. V času zaprtja kinematografov gledalcem ponuja spletni ogled filmov, ko pa so kini odprti, omogoča dostop do filmskega programa vsem tistim, ki zaradi katerega koli razloga ne morejo ali težje obiščejo kino. Ponudba spletne platforme AKMS se bo zato razvijala in dopolnjevala.

Filmski program je dostopen preko spletne strani Kino Trbovlje – DDT www.kino.dd-trbovlje.si , preko povezave kinovod.dd-trbovlje.si  ali online.artkinomreza.si  in si ga je mogoče ogledati na osebnem ali prenosnem računalniku, tablici, pametnem telefonu in televizorju. VABLJENI!

Oglas

Popularno