nedelja, 23 junija, 2024
HomeKronikaSanacija Ceste Tončke Čeč

Sanacija Ceste Tončke Čeč

Z veseljem sporočamo, da smo v tem tednu pričeli s sanacijo poškodovane struge hudournika Rovtarica ob Cesti Tončke Čeč, ki ji bo sledila sanacija zelo poškodovanega odseka lokalne ceste Ceste Tončke Čeč.

Spomnimo, da je majsko neurje uničilo strugo ob Cesti Tončke Čeč, kar je povzročilo posedanje pločnika in ceste do te mere, da sta bila cestni odsek zaradi neprevoznosti, pločnik pa zaradi neprehodnosti, tudi (delno) zaprta. V sodelovanju z državo se je v tem tednu pričela sanacija struge hudournika s podzidavo obeh obstoječih betonskih obrežnih zidov in vgradnjo devetih pragov. Prav tako bo nameščena nova kovinska varnostna ograja.

Sanaciji brežine bosta sledili še rekonstrukciji 170 metrov dolgega odseka na Cesti Tončke Čeč in pločnika. Ta del projekta, ki je ocenjen na 113.000 EUR, bo financirala Občina Trbovlje, izvajalec pa bo z deli pričel predvidoma 15. oktobra. Veseli smo, da smo se z državo uspeli dogovoriti, da prične s sanacijo hudournika, saj je saniran hudournik pogoj, da lahko Občina Trbovlje sploh začne urejati poškodovan cestni odsek, ki bo, po trenutnih ocenah, zaključen še v tem letu.

Vir: Občina Trbovlje

Oglas

Popularno