petek, 21 junija, 2024
HomePredstavljenoŠe letos bomo pristopili k ureditvi območja paviljonov na Trgu revolucije

Še letos bomo pristopili k ureditvi območja paviljonov na Trgu revolucije

V želji, da bi območje paviljonov na Trgu revolucije čim prej zaživelo v novi podobi, smo pričeli z vsemi aktivnostmi, saj želimo še v tem mandatu prostoru vdahniti novo namembnost in vsebino.

Občina Trbovlje je že odkupila nekdanje prostore Sanolaborja in Veletekstila z namenom preselitve poslovalnice Lekarne Center in Trafike 3dva v prazne prostore bivšega hotela. Objekt je potreben celovite obnove, ki je predvidena v drugi polovici leta. Po končani obnovi načrtujemo selitve obeh poslovnih subjektov v nove prostore in rušitev prvega sklopa paviljonov, ki bi bila izvedena jeseni. To bo prvi korak k prenovi območja na Trgu revolucije. Ker bo prenova trga zahtevala velika finančna sredstva, bo le – ta potekala fazno. Po rušitvi prvega sklopa paviljonov bomo prostor začasno uredili z manjšimi zelenimi površinami in urbano opremo ter nato izvedli še naslednje faze prenove.

Območje želimo urediti kot odprt prostor, kakršen je nekoč že bil, s spomenikom na obrobju. Trg bi tako postal osrednja površina za medgeneracijsko druženje ter prireditveni prostor. Pri prenovi želimo vsekakor slediti viziji ozelenjevanja mesta, ki bi se odražala tudi na tem območju. Imamo ideje in zamisli, vsekakor pa se zavedamo, da so ravno ljudje tisti, ki bodo prostor vsakodnevno uporabljali. Zato smo v sodelovanju z arhitektom pripravili anketo, za katero želimo, da jo izpolni čim več občanov. Anketa je na voljo na spodnji povezavi in bo dostopna do sredine meseca maja. Vaši odgovori, predlogi in pobude, ki jih želimo upoštevati v največji možni meri, nam bodo v pomoč pri izdelavi projekta, zato vas vabimo, da skupaj soustvarjamo ta projekt.

Ob občinskem prazniku bomo organizirali tudi srečanje, na katerem bomo z občani spregovorili o ureditvi območja na Trga revolucije.https://forms.gle/Xj8HWg3x72Gb7Vj9A

Oglas

Popularno