nedelja, 23 junija, 2024
HomeKronikaŠportni park Ledenica odprt

Športni park Ledenica odprt

Z vami delimo nekaj utrinkov z včerajšnjega spektakularnega odprtja Ledenice, kjer so nas zabavali Nipke, Plesna šola Artifex, Klemen Bunderla, Bboy Naki, kot častna gostja pa se nam je pridružila tudi Nika Barič, najboljša slovenska košarkarica vseh časov. Z odprtjem Športnega parka Ledenica pa smo uradno odprli tudi Most športnih junakov Trbovelj, kjer se bo v prihodnosti bleščal pečat mnogih trboveljskih vrhunskih športnikov. Nikina plošča je prva, ki že krasi most, ostale pa kot nepopisan list papirja še čakajo svoje športne junake.

S tem dogodkom je Športni park Ledenica uradno predan v uporabo vsem obiskovalcem, zato vabljeni, da ga obiščete in raziščete, kaj vse vas čaka na 6.000 m2 športnih površin.

Tekst: Občina Trbovlje
Foto: Matjaž Kirn

—————————————

Predhodna novica z dne, 30.8.2021

Novih 6.000 m2 športnih površin

Odštevamo še zadnje ure do najbolj odštekanega odprtja popolnoma prenovljenega Športnega parka Ledenica. Parka, kjer bo vsak našel svoj prostor za sprostitev, počitek, branje knjige, rekreacijo ali pa noro adrenalinsko doživetje. Vse to vas čaka na 6.000 kvadratnih metrih prostora, ki je bil zasnovan po najnovejših smernicah z mislijo, da bi združil in povezoval vse generacije.

Ledenica nas bo danes, v ponedeljek, 30. avgusta 2021, ob 20.30, pričakala v svoji najlepši podobi do sedaj. Iz prostora, ki še pred nekaj leti ni obetal veliko, je ob prizadevanju mnogih zrasel športni objekt, ki se zaradi svoje odprte zasnove odlično poda v prostor, ga dopolnjuje in diha z njim. Park se nahaja na levi in desni strani struge Trboveljščice, povezan pa je z mostom, ki bo imel prav posebno ime,  namen in simbolnost. Več o tem naj do jutri ostane skrivnost.

Posebnost in dodana vrednost parka je tudi umestitev Trboveljščice v park na način, da bodo ob njej obiskovalci lahko posedali, se sprostili. Popolno nasprotje temu pa nas čaka samo streljaj stran, kjer bodo na skate poligonu na svoj račun prišli skejterji in BMX kolesarji. Tisti pa, ki radi telovadijo na prostem  bodo svoje gibalne sposobnosti lahko preizkusili v motorik parku, ki bo namenjen in prilagojen vsem generacijam.

Pozabili nismo niti primerno na ozelenitev, ki si ga park takšne vrste vsekakor zasluži. V minulem tednu je bilo zato posajenih 38 dreves in 65 grmovnic, ki bodo krasili novi športni park in še dodatno izboljšali počutje v njem.

Takšna investicija je prispevek Občine Trbovlje k razvoju športa v naši dolini.

Še enkrat prijazno vabljeni na odprtje danes, v ponedeljek, 30. avgusta 2021, ob 20.30, kjer bodo z nami Nika Barič, Klemen Bunderla, Nipke, Plesna skupina Artifex in še mnogi drugi.

* V skladu z veljavnim vladnim odlokom morajo obiskovalci izpolnjevati PCT pogoj. Obiskovalci bodo lahko pred prireditvijo, od 19. ure dalje, opravili hitro testiranje na COVID-19. Cena testiranja je 12 €, plačilo pa je možno samo z gotovino. Testiranje se bo izvajalo ob zgornjem vhodu na prizorišče.

Tekst in foto: Občina Trbovlje

—————————————–

Predhodni dogodek z dne, 26.8.2021

ODPRTJE Športnega parka Ledenica PRESTAVLJENO

Današnjega odprtja Športnega parka Ledenica smo se že vsi veselili in za vse vas, spoštovane obiskovalke in obiskovalci, skrbno pripravljali vsako minuto tega večernega spektakla.

Včasih pa se zgodi, da stvari ne grejo po načrtih. Zaradi neugodne vremenske napovedi,  smo žal primorani dogodek prestaviti.

Športni park Ledenica bo tako v uporabo občanom predan v naslednjem tednu in ne danes, kot je bilo sprva napovedano.

Odprtje Športnega parka Ledenica bo potekalo v ponedeljek, 30. avgusta, ob 20.30,

do takrat pa bomo izpopolnili še zadnje detajle in podrobnosti, da bo ta večer še bolj poseben.

Objava: Občina Trbovlje

—————————————

Predhodna novica z dne, 16.8.2021

Se vidimo na Ledenici

Iz občine Trbovlje obveščajo, da dela na Ledenici počasi prehajajo v zaključno fazo, prostor pa bo kmalu dobil povsem novo podobo in funkcionalnost. Dodajajo vabilo na odprtje Ledenice, ki bo potekalo v četrtek, 26. avgusta, ob 21. uri.


Na težko pričakovano odprtje vas prijazno vabi tudi najboljša slovenska košarkarica vseh časov, Trboveljčanka Nika Barič.

Zakaj bo z nami pa izveste na samem odprtju.

Oglas

Popularno