četrtek, 13 junija, 2024
HomePredstavljenoSkavti zagorskemu županu izročili plamen Luči miru

Skavti zagorskemu županu izročili plamen Luči miru

V četrtek, 21. decembra, so, kot je že v navadi, zagorski skavti županu Matjažu Švaganu prinesli plamen Luči miru. V njihovem imenu ga je izročil Filip Deželak.

»Nasprotje med mrazom in toploto, žalostjo in veseljem, grozotami in mirom, temo in svetlobo. Ko doživimo prvo, šele zares spoznamo dragoceno vrednost drugega.

Ko vidiš nekoga, ki ga zebe, ki je žalosten, ki beži pred neurjem, ki se boji teme, stopi k njemu. Podaj mu roko, pomagaj mu na poti k toploti, veselju, miru, razsvetli njegovo temo. Podaj mu roko, med vama postavi most. Most, ki zraste, ko se človek človeku nasmehne. Most, ki zraste, ko te roke povabijo v objem. Most, po katerem hitiš v odgovor klicu na pomoč. Drug drugemu lahko v še tako hudi preizkušnji prinašamo Luč upanja. Postavimo most, kjer ga ni. Prižgimo luč, kjer še ne gori,« v letošnji poslanici med drugim sporočajo slovenski skavti.

Župan Matjaž Švagan je izrazil podporo skavtski organizaciji, se zahvalil za dobro delo, ki ga opravljajo, in poudaril, da je pomoč sočloveku v stiski ključnega pomena za razvoj v odprto in socialno naravnano družbo, ki mora biti enaka za vse.

Akcija skavtov ima namreč ima tudi dobrodelno noto. Z večino zbranih sredstev želijo neposredno pomagati najbolj prizadetim otrokom v letošnjih ujmah. Z zbranimi sredstvi bodo tako organizirali dve vikend zimovanji za otroke in mlade s prizadetih območij. Tudi letos pa bodo med 10 in 20 odstotkov zbranih sredstev namenili v Sklad Sv. Lucije, ki je namenjen pomoči ob zdravstvenih težavah in socialnih stiskah članov skavtske organizacije. Prostovoljne prispevke bodo zbirali med deljenjem plamena Luči miru iz Betlehema, pomagate pa lahko tudi z donacijami 5 ali 10 evrov preko SMS-sporočil s ključno besedo LUC5 ali LUC10 na 1919.

Oglas

Popularno