nedelja, 23 junija, 2024
HomeKronikaSkitti d.o.o. gre v ponovno širitev proizvodnih prostorov

Skitti d.o.o. gre v ponovno širitev proizvodnih prostorov

Kisovec, 16. 9. 2022 – V prostorih podjetja Skitti d. o. o. na Lokah v Kisovcu smo včeraj, 15. septembra 2022, slovesno obeležili 5. obletnico od odprtja proizvodnih prostorov na Lokah, hkrati pa smo odkrili tudi spominsko ploščo, s katero smo napovedali gradnjo dodatnih, 460 kvadratnih metrov velikih proizvodnih prostorov, ki jih bomo zgradili ob obstoječi lokaciji. Spominsko ploščo so odkrili direktor podjetja Sergej Smrkolj, prokurist Jože Smrkolj, direktor občinske uprave Tadej Špitalar in najstarejši delavec, ki je v podjetju že od leta 1976 Andrej Brvar.

V zadnjih petih letih se je število zaposlenih s 17 povečalo na 32, v tem obdobju smo za investicije namenili skoraj 3 mio EUR, kupili 14 večjih delovnih strojev in razširili poslovne prostore s 1000 m2 na 2800 m2. Podjetje je postalo zanimivo za tuje trge. Tako se izvoz vsako leto povečuje, v zadnjih dveh letih predstavlja promet s tujino v povprečju 30% celotnih prihodkov od prodaje.

Fotograf: Goran Vadlja Kamanjašević

To je le nekaj podatkov, ki jih je v slavnostnem nagovoru nanizal direktor družbe Sergej Smrkolj in med drugim dodal tudi, da je podjetje v želji, da bi postalo bolj odgovorno do okolja, leta 2019 med prvimi v Sloveniji v sodelovanju s skupino Gen-i postavilo sončno elektrarno po PX3 shemi. S tem so se pridružili prihodnosti brezogljične družbe, podjetje pa zagotavlja lastno energijo za kar 50% svojega delovanja.

Dodatni prostori, ki jih bodo zgradili na Lokah, so potrebni zaradi prostorske stiske, v kateri se je Skitti d.o.o. znašel zaradi hitre ekspanzije. Hkrati pa v podjetju potekajo postopki robotizacije, digitalizacije in optimizacije procesov.

»S to investicijo bomo prav tako dosegli vrsto pozitivnih vplivov na naše podjetje. Tako optimizacijo delovnih procesov in poslovanja, večjo produktivnost, dodatno spodbudo v inovacije in razvoj. Prav tako pa z njo dosežemo pozitiven vpliv na okolje saj se zmanjša tiskanje in posledično poraba papirja,« je še povedal Sergej Smrkolj.

V imenu Občine Zagorje ob Savi je zbrane nagovoril direktor občinske uprave Tadej Špitalar, ki je med drugim povedal, da je podjetje Skitti ena tistih zagorskih družb, ki s svojim družbeno odgovornim delom in stabilnim poslovanjem piše zgodbo o uspehu.

 »Plod domačega znanja, na krilih trdega dela in izkušenj iz preteklosti, tako slovenskem kot tudi mednarodnem prostoru dokazuje, da v naši regiji ne znamo le rudariti, ampak se znamo prilagoditi vsem okoliščinam in pogojem. Občina Zagorje ob Savi podpira vsakega podjetnika, ki želi ustvarjati na naših tleh in mu pomaga pri ustvarjanju pogojev za delo. Želimo si, da bi bilo podjetij, kakršno je Skitti, v naši dolini še več. Želimo si, da bi mladi ostajali doma in svoja znanja unovčevali v domačih gospodarskih družbah. Zavedamo se, da so za to potrebni tudi drugi pogoji, kot so npr. stanovanja, ki jih za mlade družine tudi pri nas primanjkuje. Zato so naši načrti usmerjeni tudi v reševanje te problematike,« je povedal Špitalar.

Fotograf: Goran Vadlja Kamanjašević

Na slovesnosti smo Zdravstvenemu domu Zagorje in Varstveno delovnemu centru Zasavje donirali invalidska vozička in hlače za reševalce v Zdravstvenem domu. Invalidska vozička, s katerima bodo težje gibljivim stanovalcem VDC in pacientom v Zdravstvenem domu Zagorje omogočili lažje gibanje, ogrodje vozička proizvajata podjetje Skitti in podjetje MG Rohr iz Raven na Koroškem. V kulturnem programu so sodelovali baritonist Ivan Andres Arnšek, solist v ljubljanski Operi ter pevka Lea Koban in kitarist Jure Jahn iz Glasbene šole Zagorje.

Oglas

Popularno