ponedeljek, 17 junija, 2024
HomeKronikaSkupaj za varni jutri

Skupaj za varni jutri

Občina Trbovlje je pristopila k projektu »Skupaj za varni jutri«, ki poteka pod okriljem Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Dolgoročni cilj projekta je povečati število tistih, ki se po preživetju tako hude situacije, kot je srčni zastoj, vrnejo v domače okolje in v enako kvaliteto svojega življenja, kot pred dogodkom. To pa lahko dosežemo z učinkovito in predvsem pravočasno intervencijo in pomočjo ob srčnem zastoju, kar bomo dosegli z izvajanjem delavnic za prve posredovalce in obnovitvenimi tečaji.

V ta namen je danes županja Jasna Gabrič predstavnikom vseh štirih trboveljskih prostovoljnih gasilskih društev, štabu Civilne zaščite občine Trbovlje in Gasilski zvezi Trbovlje predala opremo, ki jim bo služila pri njihovem delu in predvsem olajšala delo v ključnih trenutkih. Občina je z naslova projekta pridobila 26.000 € sofinancerskih sredstev in iz občinskega proračuna financirala še dodatnih 11.000 €.

Nosilec operacije je Las Zasavje, ki ga zastopa Območno obrtno-podjetniška zbornica Hrastnik, partnerji v projektu pa so Zdravstveni dom Hrastnik, Občina Trbovlje, Občina Zagorje ob Savi in Območna obrtno-podjetniška zbornica Hrastnik.

Oglas

Popularno