četrtek, 13 junija, 2024
HomeKronikaSlovenska bakla se je ustavila v Zagorju

Slovenska bakla se je ustavila v Zagorju

Olimpijski komite Slovenije se je danes s Slovensko baklo ustavil v občini Zagorje ob Savi, kjer so organizatorji dogodka, Zavod za šport Zagorje v sodelovanju z Občino Zagorje ob Savi, pripravili kratko slovesnost na mestni ploščadi.

Še prej je bakla s pomočjo mladih športnikov iz različnih športnih društev in otrok iz Vrtca Zagorje, vseh osnovnih šol, VDC Zasavje in Srednje šole Zagorje, potovala skozi našo občino, pot pa je začela na skakalnici v Kisovcu. Organizatorji so namreč želeli poudariti, da imamo v Zagorju odlične športnike, ki imajo za svoja udejstvovanja tudi dobre pogoje. Tako je zagorski smučarski skakalec po skoku s skakalnice Slovensko baklo predal kolesarjem iz Kolesarskega kluba Zagorska dolina, s čimer so simbolično ponazorili športno pot Primoža Rogliča, ki jo je sprva začel kot smučarski skakalec, danes pa jo nadaljuje kot najuspešnejši kolesar. Sicer pa je v znamenju največjega zagorskega športnika minila tudi zaključna slovesnost, saj so mestno ploščad okrasili z rumenimi baloni, kar nakazuje, da bomo tudi letos v Zagorju strastno navijali za našega Primoža, ki se že pripravlja na nastop na najprestižnejši kolesarski dirki po Franciji.

Slovensko baklo so iz Kisovca kolesarji pripeljali v Evropark, kjer so jih na ladji Argonavtek pričakali otroci iz vrtca. Ti so baklo prenesli do začetka Evroparka, kjer so jo prevzeli osnovnošolci. Izmenjaje so jo tako mimo zagorskih športnih objektov do mestne ploščadi nosili učenci zagorskih osnovnih šol, VDC Zasavje in na koncu dijaki Srednje šole Zagorje.

Zbrane na mestni ploščadi je nagovoril zagorski župan Matjaž Švagan, ki je med drugim povedal, da je Zagorje športna občina, kjer lokalna skupnost podpira mlade športnike in s ponosom navija zanje tudi, ko odidejo v širni svet.

Mladi športniki so se srečali tudi s šestimi zagorskimi športniki, ki so že sodelovali na Olimpijskih igrah ali Mladinskih olimpijskih igrah. To so Domen Pociecha, Katja Požun, Tilen Sirše, Lovro Kovačič, Ema Kovačič in Tian Badžukov.

Oglas

Popularno